Muhabbit

Binance’in ABD Yaptırımlarına Rağmen, İran’da Faaliyet Göstermeye Devam Ettiği İddia Ediliyor!

Reuters tarafından yayımlanan haberde, Binance’in yaptırımlara rağmen bölgede hizmet verdiği belirtiliyor.

İran-Muhabbit

İran-Muhabbit

Reuters tarafından kısa süre önce yayımlanan bir habere göre, önde gelen kripto para borsası Binance, ABD yaptırımlarına ve İran’da iş yapma yasağına rağmen, İran merkezli müşterilere hizmet vermeye ve ticaret işlemlerini işlemeye devam etti.

Yasak, ABD’nin İran’ın diğer büyük güçlerle nükleer anlaşması nedeniyle askıya alınan yaptırımları yeniden uygulamaya başladığı 2018 yılına kadar uzanıyor. Binance, Kasım 2018’de alım satımı durduracağını söyleyerek kullanıcılardan hesaplarını tasfiye etmelerini istemişti. 

Ancak yapılan araştırmada, bu yasaktan kaçındıklarını ve geçen yılın eylül ayına kadar erişime devam ettiklerini söyleyen yedi yatırımcı ile yapılan görüşmelere de yer verildi. Ayrıca, yasak yürürlüğe girdikten sonra LinkedIn profillerinde ticaret yaptığını söyleyen 11 kişi daha olduğu söyleniyor. 

Binance Kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao sosyal medya platformu üzerinde yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Binance, Reuters WorldCheck’i 2018’den beri KYC doğrulama araçlarından biri olarak kullanıyor.”

Reuters raporu, insanların sanal özel ağlar (VPN’ler) aracılığıyla yasaklardan kolayca kaçındığını ve teknolojinin Binance tarafından “VPN’lere Yeni Başlayanlar Kılavuzu” adlı  bir blog yazısında onaylandığını belirtiyor. Bu konudaki iddiaların sadece, holding şirketi Cayman Adaları’nda bulunan kuruluş olan Binance ile ilgili olduğu belirtiliyor. 

Raporda ayrıca, danışılan birkaç uzmanın İran’da devam eden faaliyetlerin ABD düzenleyicilerinden ilgi görebileceğine inandığı da söyleniyor. 

Binance: Düzenleyici Kurallara Uyuluyor

Bunun yanında bir Binance sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, uyumluluk ve düzenleyici programının şirketin varlığının büyük bir bölümünde birincil odak noktaları olduğu belirtiliyor. Ayrıca yaptırım programının İran’daki kullanıcılara platform erişimini engelleme de dahil olmak üzere tüm uluslararası finansal yaptırımlarla tamamen uyumlu olduğu belirtiliyor.

İran, 2022 Haziran ayında 118 adet yasal kripto para madenciliği merkezinin tümüne elektrik enerjisini keserek şimdiye kadar kripto para sektörü ve sektör yatırımcıları ile çekişmeli bir dönem geçiriyor. İran tarafından atılan bu adımlar, ülkenin artan enerji talebiyle karşı karşıya kalması sonucunda alındı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version