Muhabbit

Binance’in Amerika Kolu, İlk Dış Finansman Turunda 200 Milyon Doların Üzerinde Fon Topladı!

Binance.US, ilk dış finansman turunda 200 milyon doların üzerinde fon topladı.

binance muhabbit

binance muhabbit

Binance’in Amerika Birleşik Devletleri kolu Binance US, bugün ilk dış fonlama turunu gerçekleştirdi. Fonlama turunda birçok büyük şirketten 200 milyon dolarlık fon toplandı. Şirketin değerlemesi ise 4,5 milyar dolara ulaştı.

Binance.US İlk Dış Finansman Turuna Kimler Katıldı?

Binance.US’in ilk dış finansman turuna yatırımcı olarak katılan şirketler, sektör olarak bakıldığında oldukça geniş bir yelpazede yer alıyor.

RRE Ventures, Foundation Capital, Original Capital, VanEck ve Circle Ventures, finansman turunun devleri denebilir. Bununla birlikte bir LGBTQIA +/Alies yatırım sendikası olan Gaingels ve daha çok, kültürel çeşitliliği temsil eden, toplumsal eşitlik sağlamaya odaklanan kâr amacı gütmeyen Gold House gibi çeşitliliği ve kapsayıcılığı kendilerine misyon edinmiş firmalar da tura katıldı.

Binance.US, Binance’in Yan Kuruluşu Değil!

Binance.US CEO’su Brian Shroder, Binance.US’in bir yan kuruluş veyahut bağlı kuruluş olmadığını iddia ediyor. Ancak Binance.US’ta bir başkan olarak yer alan Ortak Lurucusu Changpeng Zhao ve Binance.com ile yaptığı yasal ve lisans anlaşmaları aracılığıyla Binance.com’a bağlı. 

Brian Shroder, borsanın 50 eyalette ve tüm ABD topraklarında faaliyet gösterme planlarına sahip olduğunu ve 45 eyalete lisanslı hizmetler sunduğunu söyledi. Şu an için lisanslı hizmet sunulamayan eyaletler ise New York, Texas, Vermont, Idaho ve Hawaii oluyor.

Shroder, toplanan finansmanın sadece “büyüme” amacıyla kullanılacağını açıkladı.

“Bugün oldukça basit bir işletmeyiz, bir spot ticaret platformuyuz. Ancak çok daha fazlası olmak istiyoruz. Binance.com’a bakarsanız, sundukları çok sayıda ürün ve hizmet görürsünüz.”

Binance.US’in değerlemesine bakılırsa, en yakın rakibi FTX.US’ten oldukça geride kaldığı gözlenebilir. Zira FTX.US, 2022 Ocak ayında 400 milyon dolarlık bir finansman turu düzenlemiş ve değerlemesini 8 milyar dolara çıkartmıştı.

Binance Halka Arz Olacak!

Geçtiğimiz 2021 yılı Eylül ayında Binance’in Kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, kripto para borsasının Amerika kolu Binance.US için, üç yıl içinde bir halka arz başlatmayı planladığını açıklamıştı.

“BinanceUS, önümüzdeki iki ila üç yıl içerisinde, iş için doğru olduğunu düşündüğümüz bir zamanda halka açılmayı planlıyor.”

Bınance sözcüsü

Zhao ayrıca 2021 Eylül’de yaptığı açıklamada, Binance.US’in büyük bir özel bağış toplama etkinliğini tamamlamaya yakın olduğunu söylemiş ve etkinlik tamamlandıktan sonra, Binance.US Yönetim Kurulu üzerindeki etkisinin azalacağını eklemişti.

Binance’in yerel coini BNB ile ilgili analizleri takip etmek için: Analiz Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz..

Son Yazılar

Exit mobile version