Muhabbit

Binance’in Stablecoini BUSD, Avalanche ve Polygon Ağında İşlemlere Başladı!

BUSD, Ethereum, BNB Smart Chain ve BNB Beacon Chain dahil olmak üzere birden fazla blok zincirinde mevcut hale geldi.

Önde gelen kripto para borsalarından Binance, kendi stablecoin projesi olan Binance USD’yi (BUSD) Avalanche ve Polygon ağında kullanıma sunduğunu açıkladı. Bilindiği üzere BUSD şimdiye kadar Ethereum ve BNB ağında mevcuttu. Yeni hamle ile BUSD, farklı blok zincirlerde de kullanıma uygun hale gelmiş oldu.

Binance’e göre BUSD’nin her birimi bir ABD doları ile destekleniyor ve bu da onu fiat destekli bir stablecoin yapıyor. Bilindiği üzere kripto para yatırımcıları, piyasadaki hareketlilikten etkilenmemek için uygun şartlar oluşana kadar genellikle yatırımlarını USDT, BUSD gibi stablecoinlerde bekletirler. Bunun yanında farklı bir kripto para birimlerine yatırım yapmak için yine bu stablecoinlere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle stablecoinlerin kripto para piyasasındaki rolü oldukça büyük ve önemlidir.

Piyasa verilerine göre, BUSD 20.5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak, değer olarak stablecoinler arasında üçüncü sıraya yerleşmiş durumda. Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) ise sırasıyla 67 milyar dolar ve 50 milyar dolar değeri ile ilk iki sırada yer alıyor.

Ethereum kısa süre önce, enerji tüketimini önemli ölçüde azaltan, birleştirme sürecinden geçmiş olsa da, ağda hâlâ yavaş ve pahalı işlemlerle karşılaşılıyor. Ancak Avalanche ve Polygon ağında, önemli ölçüde ucuz ve hızlı olarak işlem yapılabiliyor. Bu gibi faktörler de Binance tarafını BUSD için farklı ağda kullanım alanı oluşturmaya götürmüş olabilir.

Yani girişim, Binance’in eylül ayının başında USDC, USDP ve TUSD’yi, bu tokenlerin mevcut ve yeni mevduatlarını BUSD’ye dönüştürerek delist etmesinden sonra gelmiş oldu. Binance tarafından atılan bu adım kısa süre sonra Hint kripto para borsası WazirX tarafından da uygulandı. Borsa, kullanıcılar için likiditeyi ve sermaye verimliliğini artırma çabalarına atıfta bulunarak USDC delist etme hareketine katıldı.

BUSD Piyasadaki Rolünü Büyütmek İstiyor

Bu yılın başlarında algoritmik stablecoin TerraUSD’nin (UST) çöküşünün ardından, stablecoinler son zamanlarda çok fazla dalgalanmaya başladı. UST çöküşü piyasadan milyonlarca doların yok olmasına neden oldu. Bir nevi çöküş başlangıcı olarak kabul edilen bu gelişme “kripto para kışı” olarak adlandırılan dönemin başlamasında öncü oldu.

Binance tarafı, BUSD’nin daha aktif şekilde kullanılmasını istiyor. Projesinin oldukça güvenli olduğunu belirten borsa, BUSD’nin, Terra’nın UST’sinden farklı olarak, dolar karşısında 1:1 oranında itibari para destekli olduğu vurgusu sürekli yapılıyor. Yani çıkarılan BUSD birimi için FDIC sigortalı ABD bankalarında bir ABD doları rezerv tutulduğu belirtiliyor. Tokenın ayrıca New York Finansal Hizmetler Eyaleti (NYDFS) tarafından da denetlendiği belirtiliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version