Muhabbit

Binlerce Ledger, Trezor ve Keepkey Bilgileri Sızdırıldı!

Eğer bu ürünleri kullanıyorsanız dikkatli olmakta fayda var!

İddialara göre Trezor, Ledger ve Keepkay’in veritabanındaki bilgiler hackerlar tarafından sızdırılmış durumda ve satışa açık halde.

Ethereum.org forumuna sızan hackerın, en popüler 3 kripto cüzdanın veritabanlarını satışa çıkardığı iddia ediliyor.

Bu üç veritabanında toplamda 80.000’i aşkın kullanıcının açık adresleri, isim soy isimleri, telefon numaraları ve e-posta adresi bulunuyor. Bardağın dolu tarafından bakacak olursak, hesapların şifresi bulunmuyor.

Ayrıca, hacker geçtiğimiz günlerde bir çevrimiçi yatırım platformu olan BnkToTheFuture için bir SQL veritabanı yayınladı.

Ledger ve Trezor Veritabanları Tehlike Altında

24 Mayıs tarihinde, siber suçları gözlemleyen bir internet sitesi, Ledger ve Trezor’un veritabanının ihlal altında olduğunu fark etti.

İddialara göre hacker, yaklaşık olarak 41.500 Ledger kullanıcısının, 27.000’den fazla Trezor kullanıcısının ve Keepkey’in 14.000 kullanıcısının hesap bilgilerini ele geçirmiş gibi görünüyor.

Twitterda paylaşılan bir flood‘a göre, verilerin ünlü bir e-ticaret sitesi olan Shopify’ın bir güvenlik açığından yararlanarak çalındığı görülüyor.

Hacker’ın paylaştığı veritabanı bilgisine göre, bu 3 kripto cüzdan veritabanı dışında, Kore borsası Korbit’in, Meksikalı ticaret platformu Bitso’nu ve ayrıca Blockcypher, Nimirum ve Plutus’un bilgileri de bulunmakta.

Görünüşe göre, büyük paralarla oynamayı seven hacker, düşük fiyatlı tekliflerin görmezden gelineceğini not düşmüş durumda.

KYC Platformu Hackerlar İçin Biçilmiş Kaftan

Geçtiğimiz hafta, BlockFi firması, sim-swap saldırısı kaynaklı bir veri ihlali bildirmişti. Müşterilerin tam adları, e-posta adresleri, ikamet adresleri ve doğum tarihleri sızdırıldı.

Nisan ayı sonunda ise Kraken’e hizmet veren bir firma olan Etana, herhangi bir müşteri fonuna zarar gelmeyen bir veri ihlali yaşamıştı.

Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz günlerde Rusya’da yaklaşık 130 milyon vatandaşın bilgileri çalınmıştı. Biz muhabbit.com olarak sizlere, kişisel verilerinizin korunmasını çok ciddiye almanızı ve kullandığınız parolaların zorluğunu arttırmanızı öneriyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version