Muhabbit

Bir Reklam Ajansı, Borçları Yüzünden Hapsedilen Mısırlı Kadınlar İçin NFT Çıkarttı ve Fon Toplamaya Başladı!

Reklam ajansı Horizon FCB, borçlarını ödeyemedikleri için hapse atılan Mısırlı kadınlara fon sağlamak için bir NFT kampanyası başlattı!

Mısırlı Kadınlar NFT

Mısırlı Kadınlar NFT

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) bir reklam ajansı ve bir sivil toplum örgütü, hapsedilen Mısırlı kadınları kurtarmak için bir değiştirilemez token (NFT) koleksiyonu çıkardı. NFT’lerle para toplamayı amaçlayan reklam ajansı ve sivil toplum örgütü bir kampanya başlattı. Toplanan fonlar, hapis yatan kadınların borçlarını ödenmesi için kullanılıyor. Böylelikle borcu silinen kadınlar, hapisten kurtulabiliyor.

Mahkumları Serbest Bırakmak için NFT’lerle Fon Toplamak!

BAE merkezli reklam ajansı Horizon FCB, borçlarını ödeyemedikleri için hapse atılan Mısırlı kadınlara fon sağlamak için bir NFT kampanyası başlattı. Bu kampanyada Horizon FCB, bir sivil toplum kuruluşu olan Children of Female Prisoners Association (CFPA) ile ortaklık sağladı.

Tutuklu kadınlar, ilaç, acil durumlar ve ailelerinin diğer ihtiyaçlarını karşılamak için bankadan aldıkları küçük diye nitelendirebileceğimiz kredileri ödeyemedikleri için hapse girdiler. Reklam ajansının Genel Müdürü Reham Mufleh, Horizon FCB’nin yardım kampanyasındaki mantığı açıkladı ve şunları söyledi:

“Kadınların hapsedilme nedenlerinden esinlenerek Blok Zinciri İle Zincirlerini Kır adlı insanı koruyan ve değer veren bir girişim başlattık.

Her NFT, her bir kadının hikayesini, neden mahkum edildiğini anlatmak için tasarlandı. Bir NFT satın alarak borçları yüzünden hapse girmiş mısırlı bir kadını özgür bırakabilirsiniz.”

Her yıl 10.000’den fazla Mısırlı kadın hapse atılıyor ve tek suçları ise kredilerini ödeyememek. Horizon FCB CEO’su Mazen Jawad, hapisteki kadınların yürek burkan hikayelerinden ve ailelerinin içinde bulundukları kötü durumlardan etkilenerek bu kampanyayı başlatma ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Kampanyanın 21 Mart 2022’de başladı. NFT’lerin satışından toplanan fonlarla kadınların borçları ödendi. Üç Mısırlı anne ailelerine kavuştu.

NFT Satışlarına Genel Bir Bakış

NFT satışları 2022 senesinin Nisan ayının ilk iki haftasında %13,75 oranında düşüş yaşadı.

Google Trends verilerine göre 2022’nin Ocak ayının son haftasından beri “NFT” sözcüğünün aramaları %63 oranında düştü. 15 farklı blok zinciri üzerinden toplanan verilere göre Nisan ayının ilk haftasında en çok NFT satışına tanıklık eden blok zinciri 570,2 milyon dolar değerinde satış ile Ethereum olmuştur.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version