Muhabbit

Bir Ülke Daha, Avrupa Blockchain Ortaklığına Katıldı!

Avrupa kıtası ülkelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Avrupa Blockchain Topluluğuna AB üyesi olmayan bir ülke daha katılım sağladı.

Avrupa Birliği’ne dahil olmayan Ukrayna, Avrupa kıtası ülkelerinin bir araya gelerek oluşturduğu Avrupa Blockchain Topluluğuna gözlemci olarak katıldı. Blockchain alanında çalışmalar gerçekleştiren Avrupa Blockchain Topluluğu’nda yer alan ülkeler ise şu şekilde:

Tam Üyeliğe Doğru Adım Adım!

Ukrayna’ya verilmiş olan bu gözlemcilik statüsü ise tam üyelik için bir ön adım olarak gösteriliyor. Konuyla ilişkili olarak Kiev’deki yetkililer, bu girişimin Ukrayna hükümeti tarafından blok zincir teknolojilerinin uygulanmasını kolaylaştıracağını ve daha verimli kripto para düzenlemelerinin önünü açacağı şeklinde yorumlandı.

Yapılan Baskılar Sonuç Verdi!

Blokchain

Blockchain4Ukraine Başkanı Oleksii Zhmerenetskyi ve Ukrayna’nın Sanal Varlık organizasyonlarında başkanlık eden Konstantin Yarmolenko uzun zamandır Ukrayna’nın Avrupa Blockchain Topluluğuna katılması için çalışmalarını sürdürüyorlardı. Yapılan çalışmalar ve baskılar sonucunda Brüksel’deki yürütme organının başkanı, Avrupa Blockchain Topluluğuna Ukrayna’nın bir gözlemci olarak katılımını onayladı.

Böylelikle Norveç ve Lihtenştayn’ın yanında Avrupa Blockchain Topluluğuna katılan ve AB üyesi olmayan 3. ülke Ukrayna olmuş oldu. Ukrayna’ya verilen gözlemci statüsü ardından Blockchain4Ukraine Başkanı Zhmerenetskyi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Ukrayna’nın, Avrupa Blok Zinciri Ortaklığına entegrasyonu, devlet kayıtlarında ve hizmetlerinde blok zinciri teknolojisinin tanıtılmasına yönelik ortak çalışmalarını kuvvetlendirecektir.”

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş ilan etmesiyle birlikte, Ukrayna’ya destek sağlanması için AB’ye katılması gündeme getirilmişti. Fakat herhangi bir sonuca bağlanmamıştı. 2022 yılının Mart ayında ise, “Ukrayna için Yardım” kampanyası adı altında bağışçılardan yaklaşık 60 milyon dolar fon toplanmıştı. Fakat küresel piyasada yaşanan büyük düşüşle birlikte bu fonlar da büyük değer kaybına uğradı.

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version