Muhabbit

Bir Ülke Daha CBDC Adımı Atmaya Hazırlanıyor!

CBDC çalışmalarına katılan ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor.

CBDC genel 2

CBDC genel 2

Tanzanya Merkez Bankası Başkanı Florens Luoga, kısa süre önce yaptığı bir açıklama ile ülkesinin, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarmaya hazırlandığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yayımlanan bir raporda, özel olarak çıkarılan kripto para birimlerine yönelik artan ilginin, yeni girişimin başlatılmasında etkili olduğu belirtildi.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Louga ayrıca, vermiş olduğu bir röportajda, Tanzanya Merkez Bankası’nın (BOT) aynı zamanda teknolojik gelişmeleri görmezden gelemeyeceği için bir CBDC başlatmaya hazırlandığını ileri sürdü. Başkan, BOT’un CBDC’nin kullanıcılara kripto para birimlerinden daha güvenli bir alternatif sunacağını iddia ederek şu ifadelere yer verdi:

“Güvenli bir alternatif olarak bir merkez bankası dijital para birimi çıkarmak bizim için önemli çünkü birçok insan kripto para birimi spekülatörlerinden etkileniyor.”

Bölgenin Lideri Nijerya

Luoga, dünya çapında merkez bankası yöneticilerinin halihazırda eğitimde olduğunu ve bunun nasıl gerçekleştirileceği konusunda araştırmalar yaptığını dile getirdi. Ülkesinin CBDC adımını ne zaman başlatacağı sorulduğunda ise bunun çok uzun sürmeyeceğini söyledi. 

Birçok merkez bankası CBDC’leri kripto para birimlerine alternatif olarak lanse etmeye başlamış durumda. Ancak şimdilik az sayıda ülke, CBDC çalışmasında resmi olarak yol aldı. Afrika’da, şimdiye kadar yalnızca Nijerya Merkez Bankası bir CBDC başlattı, diğer ülkeler ise hâlâ keşif veya araştırma aşamasında.

Bitcoin kullanımı açısından da Nijerya bölgede etkili olmaya devam ediyor. Nijerya, bölgenin hacminin yarısını temsil ederken, haftalık 8,5 milyon dolarlık BTC ile P2P Bitcoin ticaretinde ikinci en büyük ülke olarak ABD’nin arkasında yer alıyor. Kenya, haftalık 3 milyon dolardan fazla ticaret hacmiyle Afrika’nın ikinci sıradaki eşler arası pazarı olmakta. Onu 2 milyon dolarla Gana ve 1,6 milyon dolarla Güney Afrika izliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version