Muhabbit

Bir Ülke Daha Kripto Para Vergileri Konusunu Gündeme Getirdi!

Kripto paralardan elde edilen gelirlerden vergi alınması gündemde.

portekiz btc muhabbit

portekiz btc muhabbit

Portekiz’in kripto para yatırımcıları için vergi cenneti olduğu bir ülke olduğu günler sona mı eriyor?

Bilindiği üzere ülkede, kripto paralar için herhangi bir vergi mevzuatı bulunmuyor. Bu da Portekiz’i, yatırımcılar için popüler bir yer haline getirmiş durumda. Hatta bazıları burayı “Bitcoin cenneti” olarak adlandırıyor. Ancak yeni yapılan açıklamalar bu durumun değişeceğinin bir göstergesi olabilir.

Portekizli haber kuruluşu ECO tarafından yayımlanan bir haberde, ülkenin Maliye Bakanı Fernando Medina’nın kripto paralar ile ilgili açıklamalarına yer verildi. Kısa süre önce gerçekleşen, Portekiz Parlamento toplantısından önce konuşan bakan, ülkedeki kripto varlıkların yakında sermaye kazancı vergisine tabi olacağını duyurdu. Hatta Portekiz vergi makamlarının, bu konu hakkında gerekli çalışmalara başladığı ve şu anda diğer ülkelerdeki örneklerin incelendiği belirtildi.

“Birkaç ülkenin zaten sistemleri var. Birçok ülke bu konuda modellerini oluşturuyor, biz de kendi modelimizi oluşturacağız.”

Mevzuat Değişiyor

Bilindiği üzere hâlihazırda Portekiz, kripto para birimlerini bir varlık olarak görmüyor ve bunun yerine bunlar bir para birimi olarak muamele görüyor. Yani kripto paralar ile ilgili hizmet sunan işletmelerden bu işlemler için vergi alınırken, bunlara yatırım yapan kişiler vergilendirilmiyor. Bu konuya değinen Medina, bunun gerçek tasarımdan ziyade düzenleyici sistemdeki bir boşluktan kaynaklandığını belirtiyor.

Yeni düzenlemelerin tam olarak hangi durumları kapsayacağı konusunda ayrıntılar henüz belli değil. Ancak Maliye Bakanlığının bir sermaye kazancı vergisi getirmeyi planladığı belirtiliyor. Maliye Bakanı Medina’nın açıklamalarından sonra konuşan, mali konulardan sorumlu devlet sekreteri Mendonça Mendes, kripto para birimlerini KDV ve Damga Vergisine de tabi tutma planlarının olduğunu dile getirdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version