Muhabbit

Bitberry Kepenkleri İndiriyor! Sebebi Belirsizlik!

Güney Kore’nin popüler kripto para cüzdanı şirketi Bitberry, kripto para piyasasının kötüye gittiğini ve blockchain endüstrisinin belirsizliğini öne sürerek piyasadan çekileceklerini açıkladı.

kapatma muhabbit

Güney Kore’nin popüler kripto para cüzdanı Bitberry, kripto para piyasasının kötüye gittiğini ve blockchain endüstrisinin belirsizliğini öne sürerek piyasadan çekileceklerini açıkladı.

Haber, yerel haber merkezi NewsTomato‘nun haber bülteninde geniş bir yer tuttu. 29 Ocak’ta yayınlanan bildiride Bitberry operatörü Root One Soft‘un CEO’su Jang Sung-hoon, piyasadan çekilme nedenlerini açıkladı. Açıklamasında, Blockchain endüstrisinin belirsizliği ve kripto para piyasasının kötü gidişatından bahseden Jang, bu yüzden çekildiklerini söyledi.

Açıklamanın devamında, piyasadan çekilme tarihinin 29 Şubat olduğu belirtiliyordu. Yatırımcıların bu süre zarfında fonlarından paralarını çekmelerini istedi. Ayrıca para çekme işlemleri için işlem ücreti alınmayacağının da altı çizilmişti.

Kripto Para Kullanıcıları Arasında Popüler Bir Cüzdan

Bitberry, 2018 yılında piyasaya adımını attığından beri dijital cüzdan platformları arasında popüler bir seçenek olmuştu. Birçok kolaylık sunarak kullanıcıların ilgisini kazanmıştı. Bunlardan biri kullanıcılarının Güney Kore’de yaygın olarak kullandığı mesajlaşma platformu Kakao Talk kimlikleri ile giriş yapabilmeleriydi.

Cüzdan, kullanıcılar arasında dijital para transferi için de bir kolaylık sunmuştu. Kullanıcılar karmaşık cüzdan adresleri yerine telefon numaraları ile dijital para transferi gerçekleştirebiliyordu.

Ayrıca geçen ay kullanıcılarına sunduğu eşler arası (peer-to-peer/P2P) hizmeti ile güvenlik unsurunu kuvvetlendirmişti. Geliştirdiği tüm kolaylıklarla kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyordu.

Bitberry bütün bu popülerliğine rağmen, geçtiğimiz iki yıl boyunca kripto para dünyasının yaşadığı “kış” nedeniyle finansal sıkıntılar yaşıyordu. Güney Kore, kripto para piyasası için en iyi piyasalardan biri olmasının yanı sıra kıştan en çok etkilenen ülkelerden biriydi.

Kripto para piyasası ne kadar iyileşmeler gösterse de, kripto para cüzdanı Bitberry durumu düzeltemedi ve çekilme kararı verdi. Güney Kore’nin Kripto para piyasasında Bitberry ile birlikte, kışı atlatsa da devam edemeyeceğini düşünen veya çoktan iflasını vermiş olan %97’lik bir kesim mevcut.

Son Yazılar

Exit mobile version