Muhabbit

Bitcoin 13. Yaş Gününü Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesi ile Kutladı!

Bitcoin’in hash oranı yeni bir rekor kırdı!

Bitcoin 2022

bitcoin ATH

Bu pazartesi Bitcoin, geliştiricisi Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin ağının genesis blokunu çıkarmasının 13. yıl dönümünü kutladı!

O günden bu güne Bitcoin ağı, tüm zamanların en yüksek hash oranı olan 207.53 EH/s değerine ulaşarak bu kilometre taşını biraz daha ileriye taşıdı.

Bildiğiniz gibi Bitcoin ağının hash gücü, aktif madenci sayısına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Geçtiğimiz aylarda Çin hükümetinin vatandaşlara ve işletmelere getirdiği madencilik yasağı ile birlikte ağın hash gücü düşüş göstermeye başlamıştı.

Çin’den gelen kararlar ile birlikte, Bitcoin’in ağ gücü 58.46 EH/s’ye kadar geriledi.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Çin bölgesinde konuşlanan madencilerin daha dostane tavırlara sahip olan bölgelere göç etmesi ile Bitcoin’in ağ gücü tekrardan toparlanmaya başladı.

Bitcoin Hash Oranı Rekor Tazeledi

01.01.2022 tarihine geldiğimizde ise Bitcoin’in ağ gücü, 207.54 EH/s’ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Görünüşe göre ağ üzerinde işlemleri onaylayan madenciler, Bitcoin’e olan güveni fazlasıyla tazelemiş durumda.

An itibarıyla BTC ağının hash gücü, tüm zamanların en yüksek seviyesinde %8.14 oranında bir düşüş gördü ve 190,64 EH/s’ye geriledi.

Bununla birlikte bazı analistler, özel şirketlerin BTC edinme konusundaki hevesini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Bitcoin alımına başlayan Michael Saylor ve MicroStrategy, hevesli bir Bitcoin yatırımcısı olarak öne çıkıyor. Elde ettiğimiz verilere göre şirket, an itibarıyla 6 milyar $’lık Bitcoin’i cüzdanlarında tutuyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version