Muhabbit

Bitcoin 2020’nin İlk Yarısında %100 Değer Kazanabilir!

Araştırmacılara göre, Bitcoin (BTC) Mayıs ayındaki blok ödülü yarılanmasına kadar büyük değer kazanıp 2020’nin ilk 6 ayını % 100 kazanç ile bitirebilir.

Fundstrat araştırmacılarına göre, Bitcoin (BTC) Mayıs ayındaki blok ödülü yarılanmasına kadar büyük değer kazanıp 2020’nin ilk 6 ayını % 100 kazanç ile bitirebilir. Piyasa araştırmaları şirketi Fundstrat, 2020 Yılı Kripto para piyasası değerlendirme raporunda yarılanmanın Bitcoin piyasalarında henüz fiyatlandırılmadığını belirtti.

10 Ocak’ta Kurucu Ortak Tom Lee adına sadece şirket müşterilerine özel olarak paylaşılan raporda, 2020 yılında kripto para piyasası ve lider kripto para birimi olan Bitcoin’in kullanım alanlarını arttırıp ekonomik modellemelerini geliştirecek olumlu gelişmeler beklediklerini söylerken, 2020’nin getirisinin 2019’dan daha fazla olacağını düşündüklerini de ekledi.

Raporda yarılanma haricinde bu yükselişte etkisi olabileceği konusunda değinilen diğer faktörlerse jeopolitik gerginlikler ve ABD Başkanlık seçimleri olarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Bitcoin’in yıl içindeki en yüksek değerlerini; Facebook’un kripto parası Libra olayları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Bitcoin hakkındaki agresif yorumları gibi gelişmelerden sonra yaşadığının altını çizen Funstrat, 2020 yılında da bu tarz faktörler ile değişim yaşanabileceğini belirtti.

Birçok analist için, jeopolitik faktörler 2020 yılında Bitcoin’in yükseliş senaryolarının temelinde yer almasına rağmen, bütün analistler bu şekilde düşünmüyor. Dijital Varlık Fonu Morgan Creek’in Kurucu Ortağı Jason Williams yarılanmanın Bitcoin fiyatına bir etki etmeyeceğini dile getirirken, diğer Kurucu Ortak Anthony Pompliano 8,750 dolar bandında bile Bitcoin piyasalarının henüz yarılanmayı fiyatlandırmadığını belitti.

Son Yazılar

Exit mobile version