Muhabbit

Bitcoin Ağ Aktivitesine Göre Fiyat Halen Çok Düşük

Bitcoin yaşadığı düşüş sonrasında tekrardan dönüş emareleri gösterse de, düşüşün boğa formasyonuna zarar verip vermediği hala belirsiz görünüyor.

glassnode

GlassNode’a göre Bitcoin ağ aktivitesine bakıldığında “fiyat” halen çok düşük kalıyor.

Birçok analist ve topluluk üyesi Bitcoin’in yükseliş trendine girdiğini düşünürken, son haftalarda düşüşün başlaması ile birlikte bu düşünce yerini soru işaretlerine bırakmış görünüyor.

Bitcoin yaşadığı düşüş sonrasında tekrardan dönüş emareleri gösterse de, düşüşün boğa formasyonuna zarar verip vermediği hala belirsiz görünüyor. Düşüşü sadece bir düzeltme olarak görenlerin yanı sıra yeniden ayı formasyonuna geçildiğini düşünenlerin sayısı da az değil.

Bu durumun yanı sıra, birçok analist Bitcoin blockhaini üzerindeki ekonomik verilerin hala göz ardı edildiğini belirtmekte. Analistlere göre hareket noktasını ekonomik veriler olarak baz alınırsa, fiyatta toparlanmanın çok yakın olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz birkaç gün Bitcoin için biraz sıkıntılı geçmiş olabilir. Fakat 8,400 $ seviyelerinden 8,800 $ seviyelerine bir dönüş gerçekleşti.

GlassNode bir blockchain analiz firması. Son blog yazısında GlassNode geçtiğimiz hafta, aktif cüzdanlardaki düşüşün zayıfladığını, bunun da satışların bittiğinin bir göstergesi olduğunu, sonuç olarak da bir toparlanmanın geleceğini belirtti.

Geçen fiyat düşmeye devam ederken, aktif cüzdan sayısındaki düşüş durmuş görünüyor.

GlassNode

GlassNode ayrıca Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalamanın (MA) hemen üzerinde bulunduğunu belirtmekle beraber bu noktanın güçlü ve geri dönüşü getirebilicek bir destek olduğunu belirtmekte. Bu noktada GlassNode, “ağ aktivitesi” tezini teknik analiz ile de desteklediğini belirtiyor.

GlassNode İndikatörüne Göre Bitcoin Değerinin Altında Seyrediyor

GlassNode’un bir diğer destek noktası ve “bullish” indikatörü ise “MVRV Z Puanı”. İndikatör, Bitcoin’in gerçek değerini hesaplamaya çalışmakta.

Mevcut düşük MVRV Z-Puanı Bitcoin’in hala değerinin altında olduğunu gösteriyor.

Bu gösterge de 8000 $’ın üzerinde kalınacağını belirten analistlerin öngörülerine destek sağlayan bir başka element.

Birçok faktörün birleşmesi ile GlassNode’un Bitcoin için “bullish” olduğu söylenebilir. Ek olarak bu “bullish” formasyonun korunması için bir an önce 9,000 $ seviyesinin üzerine çıkılması gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin neredeyse 10,500 $ seviyelerine kadar çıkmayı başarmış, ardından düşüş gelmişti.

Buradan Draco tarafından hazırlanan Bitcoin fiyat analizine ulaşabilirsiniz.

Sizler Bitcoin’in durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bitcoin’de geri dönüş mü gelecek yoksa düşüş devam mı edecek? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın…

Son Yazılar

Exit mobile version