Muhabbit

Bitcoin Alma Sırası Apple’da Mı?

Kurumsal şirketlerin Bitcoin alma furyasının bir sonraki durağı, teknoloji devi Apple mı olacak?

apple bitcoin muhabbit

MicroStrategy ile başlayan kurumsal şirketlerin Bitcoin (BTC) alma furyasının son temsilcisi Elon Musk’ın dünya devi şirketi Tesla oldu. Geçtiğimiz gün 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptıklarını açıklayan Tesla Motors, Bitcoin’in fiyatını bir anda 5 bin dolar kadar artırmıştı.

Tesla sonrası kripto para dünyasında ve geleneksel finans dünyasında birçok analist, Bitcoin alımı furyasının sonraki halkasının kim olacağı hakkında düşüncelerini ifade etti. Kanada Kraliyet Bankası Varlık Yönetimi’nin bir parçası olan Dominion Securities’in analisti Paul Steves, gelecek halkanın teknoloji devi Apple olacağını öne sürdü.

Steves Jack Dorsey’in CEO’luğunu üstlendiği ödeme şirketi Square’in, 2020 yılı üçüncü çeyreğinde sadece Bitcoin yatırımından 1,6 milyar dolardan fazla kazanç etmesinden yola çıkarak yeni öngörülerde bulundu. Steves’e göre teknoloji devi Apple, Bitcoin’e yatırım yapması hâlinde yıllık 40 milyar dolardan fazla kazanç elde edebilir.

Steves kazanç öngörüsüyle kalmayarak Apple’ın sektöre girmesi hâlinde, gelecek 20 yılda sektörün hâkimi hâline gelebileceğini de öne sürdü. Dünyada 2,2 trilyon dolardan fazla piyasa değeriyle ilk sırada yer alan Apple’ın kripto para endüstrisine girmesiyle liderliği ele geçirmesi bu açıdan bakıldığında pek de uzak bir ihtimal değil.

Apple’ın kripto para dünyasına giriş yapacağını düşünenler Steves ile kalmıyor. Yatırım şirketi Toroso Investment’ın Portföy Yöneticisi Dan Weiskopf, 2020 yılı Kasım ayında Apple’ın Bitcoin’e 10-20 milyar dolar yatırım yapmasının, uzun vadede hisse senedi satın almaktan çok daha daha kârlı olacağını dile getirmişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version