Muhabbit

Bitcoin Arzının Yüzde 1’i WBTC’ye Dönüştürüldü!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) arzının yüzde 1’i Wrapped Bitcoin’e (WBTC) çevrildi.

wrapped bitcoin wbtc

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) arzının yüzde 1’i Wrapped Bitcoin’e (WBTC) çevrildi.

Konu ile ilgili açıklama Wrapped Bitcoin tarafından yapıldı.

WBTC Nedir

Wrapped Bitcoin (WBTC) Bitcoin’in Ethereum ağı üzerinde tokenize edilmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. Bir WBTC, bir BTC’ye tam anlamıyla eşittir.

1:1 oranında Bitcoin ile desteklenen WBTC, Ethereum ağında Bitcoin ile işlem yapabilmek için oluşturulmuş bir token olarak öne çıkıyor. Bu sayede merkezsiz borsalar üzerinde Bitcoin ile işlem yapabilen kullanıcılar, aynı zamanda Ethereum cüzdanlarında Bitcoin saklama imkanına da sahip oluyor.

Diğer yandan MakerDAO ve Compound gibi merkezsiz platformlar üzerinden Bitcoin borç alıp borç verebilen kullanıcılar, ellerinde bulundurdukları varlıkları çeşitli şekillerde değerlendirebiliyor.

Bitcoin Arzının Yüzde 1’i

renBTC, imBTC, sBTC, tBTC ve hBTC gibi farklı alternatifleri bulunan WBTC’nin tokenize edilmiş Bitcoin ekosisteminde dominansı ise sürüyor. Alternatiflerine göre piyasayı domine etmeye devam eden WBTC, en fazla tercih edilen tokenize edilmiş BTC olarak öne çıkıyor.

WBTC Nasıl Alınır

WBTC halihazırda birçok kripto para borsasında işlem görmekte. Merkezi ve merkezsiz birçok platformda bulunan WBTC, Bitcoin gibi işlem görerek satın alınabiliyor.

FTX, Binance, Uniswap, Sushiswap, Curve Finance, OKEx, Huobi, Bitfinex ve Coinbase gibi borsalardan alınabilen WBTC, tüm Ethereum cüzdanlarında saklanabiliyor.

Son Yazılar

Exit mobile version