Muhabbit

Bitcoin ATM’lerinde Nakit Satış Dönemi Başlıyor!

Yatırımcılar Bitcoin’lerini ATM’den nakit olarak satabilecekler.

Amerika’nın ilk ve en büyük Bitcoin ATM’leri, kasiyerleri ve kioskları ağı olan LibertyX, binlerce ATM’sinde Bitcoin satış seçeneklerini eklediğini duyurdu.

26 Ekim tarihinde sosyal medya platformu twitter üzerinden yapılan duyuruya göre LibertyX, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 5.000 ATM’de Bitcoin para çekme özelliğini etkinleştirdi. Bu kapsamda, tüketiciler artık katılımcı ATM’lerden herhangi birinde Bitcoin’i nakit olarak satabilecek.

LibertyX CEO’su ve kurucu ortağı Chris Yim, daha önce firmanın yazılımının yalnızca banka kartlarıyla Bitcoin alımlarını desteklediğini söyledi. Yapılan bu en son uygulama, yatırımcıların Bitcoin’lerini nakit para karşılığında satmalarına olanak sağlayacak.

Yim, yaptığı açıklamada Bitcoin’in şu an  yıllık zirvelere ulaştığını söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin’in fiyatının artmasıyla tüketiciler, banka havalesi veya banka havalesi gecikmeleriyle uğraşmadan Bitcoin satmanın bir yolunu arıyor. Bu da bizim bu uygulamayı ortaya çıkarmamıza neden oldu.”

Halihazırda, ATM’den Bitcoin satış özelliği, Bitcoin alımlarına kıyasla ABD’de sınırlı sayıda ATM tarafından desteklendiğini söyleyen Yim şu ifadeler yer verdi:

“Bitcoin satın almak hiç bu kadar kolay olmamasına rağmen, satış başka bir hikaye. ABD’de yaklaşık 15.000 Bitcoin ATM’si var, ancak 2.000’den azı tüketicilerin nakit karşılığında Bitcoin satmasına izin veriyor.”

Yim aryrıca,5.000 ATM’ye yerleştirilen nakit çıkışı ürünleri ile, tüketicilerin Bitcoin satabilecekleri Bitcoin ATM’lerin sayısını üç katına çıkararak Bitcoin’i her bloğa yerleştirme misyonlarını daha da ileriye taşıdığını belirtti.

Yapılan açıklamada ATM’lerde yapılacak olan Bitcoin satışlarının belirli ücretlere tabi olacağı bildirildi. LibertyX’in yardım masasından alınan verilere göre, LibertyX’in Bitcoin ATM’lerinde tüketici ücretinin % 8 olarak belirlendiği görülmektedir. Yim, LibertyX’in ATM’lerdeki BTC fiyatının Coinbase‘in tüketici fiyatlarını yakından takip eden bir borsa endeksine dayandığını söyledi. 

LibertyX Hakkında

LibertyX, 44 eyalette binlerce lokasyona sahip Amerika’nın ilk ve en büyük Bitcoin ATM‘leri, kasiyerleri ve kioskları ağıdır. LibertyX, yakın zamanda Nevada’daki Tesla Fremont Gigafactory’nin operasyonel bir Bitcoin ATM’sine sahip olduğunu iddia ettikten kısa bir süre sonra Ekim 2020’de medyanın dikkatini çekmişti.

 LibertyX temsilcileri ayrıca, şirketin Ağustos 2020’de Tesla’da çalışanların erişebileceği üç ATM’de BTC satış ve alımlarını etkinleştirdiğini söyledi.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version