Muhabbit

Bitcoin ATM’lerinin Sayısı Artmaya Devam Ediyor!

Bitcoin ATM’lerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Fiziksel parayı Bitcoin’e veya diğer kripto para birimlerine aktarmanın en kolay ve en hızlı yollarından biri olarak görülen ve dünya çapında faaliyet gösteren Bitcoin ATM’lerinin sayısında son zamanlarda gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Kurulan makinenin özelliklerine bağlı olarak, kripto para sahipleri ATM üzerinden Bitcoin Cash ( BCH ), Ether ( ETH ), Dash ( DASH ), Litecoin ( LTC ), Zcash ( ZEC ), Monero ( XMR ), Dogecoin ( DOGE ), Tether  ( USDT ) ve Ripple  (XRP) dahil olmak üzere bir çok büyük kripto para birimlerini satın alabiliyor ve çekebiliyorlar.

Bitcoin ATM’leri İzleme platformu Coin ATM Radar’ın yayımladığı veriler neticesinde, şu anda 70 ülkede kullanıcıların nakit karşılığında Bitcoin ve altcoin alıp satmalarına izin veren 16.585 adet ATM bulunmaktadır.

Bitcoin ATM

Verilere göre 2017 Aralık ayında var olan Bitcoin ATM sayısı toplamda 1.932 adetti. Aradan geçen bir yılın sonunda bu rakam %107 artışla 4.009’a yükseldi. 2019 yılına geldiğimizde 5795’e ulaşan ATM sayısı 2020 yılında da artışına devam etti ve toplamda 10.000’i geçen ATM sayısına ulaşıldı. 2021 yılına geldiğimizde ise bu sayı 16.585 ile rekor seviyelere ulaşmış durumda.

Liderlik Amerika’da

Dünya genelinde var olan Bitcoin ATM’lerinin sayısı, coğrafi bölgelere göre analiz edildiğinde Amerika Birleşik Devletleri liderliğini sürdürüyor. Çünkü var olan tüm ATM’lerin % 81’i bu ülkede yer alıyor. Eylül 2019’da ABD vatandaşlarının kullanımı için ülkenin çeşitli yerlerine kurulan Bitcoin ATM’lerinin sayısı 3.332 iken bu sayı 2020 Eylül ayında % 127 artışla 7.567’ye ulaştı. 2021 yılına geldiğimizde ise halihazırda dünya genelindeki 16.585 makineden 13.972’sinin Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunduğu görülüyor.

Kanada, Mart ayı itibariyle 1276 Bitcoin ATM’si ile dünyanın en büyük ikinci ATM pazarı konumundadır. Diğer Bitcoin ATM’lerinin sayısının ülkelere göre dağılımı; İngiltere’de 215, Avusturya’da 154, İspanya’da 121 şeklinde devam etmektedir.

Ülkemize gelecek olursak halihazırda kaç adet Bitcoin ATM’sine sahip olduğumuz merak konusu. Elde ettiğimiz bilgilere göre ülkemizde sadece 10 (on) adet Bitcoin ATM’si bulunmakta. Bu ATM’lerden 9 tanesi İstanbul’da konuşlandırılmış durumda iken 1 tanesi de İzmir’de bulunuyor.

Bitcoin ve diğer kripto paralara olan yoğun ilgi ve oluşan popülerlik sayesinde artışı devam eden Bitcoin ATM’lerini yakın zamanda, yaşadığımız şehirlerde de görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.  

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version