Muhabbit

Bitcoin ATM’sinden Nasıl Bitcoin Alınır?

Bitcoin ATM’leri ilerleyen yıllarda ülkemiz de dahil olmak üzere birçok noktada işlem yapılabilir hale gelebilir. Peki Bitcoin ATM’sinden nasıl btc alınır?

bitcoin atm ile alma

Dünya üzerinde birden fazla Bitcoin ATM’si bulunsa da çoğunun çalışma mantığı aynıdır. Bitcoin ATM’leri çoğumuzun kullandığı klasik ATM görüntüsünde olsa da yapılan işlemler klasik ATM’lerde gerçekleştirilen işlemler gibi değildir. Bitcoin ATM’sinden işlem yapabilmek yalnızca nakit para ile mümkün olmaktadır. Kredi kartı kullanımı ile Bitcoin ATM’si üzerinden Bitcoin alınması henüz mümkün değildir.

Bitcoin ATM’sinden Bitcoin Alma İşlemi

Bitcoin ATM’si üzerinden Bitcoin almak istiyorsanız öncelikle kimliğinizi doğrulamak adına cep telefonu numaranızı ekrana tuşlayarak işleme başlarsınız. Cep telefon numaranızı eksiksiz şekilde girdikten sonra telefonunuza 5 haneden oluşan bir şifre gelir. Bu şifreyi ATM ekranına tuşlamanız gerekir. Bu işlemi tamamladıktan sonra kimliğini doğrulatmak için ATM’den tarama işlemini tamamlamanız gerekir. Tarama işlemi bittikten sonra Bitcoin cüzdan adresinizi ekrana girmelisiniz. Daha sonra görüntülenen ekranda satın almak istediğiniz Bitcoin miktarını girmeniz gerekir.

BTC ATM‘si üzerinden Bitcoin satın alma işleminin belirli günlük limitlere sahip olduğunu unutmayın. İşlemi tamamladıktan sonra yaklaşık yarım saat içerisinde Bitcoin cüzdanınıza giriş yaparak hesabınıza yatmış olan Bitcoin’leri görüntüleyebilirsiniz.

Şu an Amerika ve Avrupa’nın bazı noktalarında bulunan bu ATM’lerin kripto para birimlerinin yaygınlık göstermesi ile birlikte çoğu ülkede kullanılabilir olacağı öngörülmekte. Oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilen satın alma işlemi sayesinde btc satın almak atm’den para çekmek kadar kolay bir hale dönüşüyor.

Son Yazılar

Exit mobile version