Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 04.07.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Bu akşamki fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son günler kripto para piyasasında hacim oldukça azaldı. Buna ek olarak volatilite de oldukça azalmış durumda. Örneğin bu hafta sonu kripto para piyasasına hiç bakmayan biri neredeyse hiç bir şey kaybetmemiştir. Çünkü hareket olsa bile oldukça küçük yükseliş veya düşüşler gerçekleşti. Bugün ise ufaktan da olsa yükselir gibi olduk. Şimdi son hareketi inceleyelim.

BTC Fiyat 4 Temmuz 2022

Bitcoin son birkaç gündür 19.000 dolar desteğini test ediyordu. Bugün ise biraz hareketlendi ve 20.000 dolar seviyesini test etti. Yazıyı hazırladığım sırada 19.860 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 4 Temmuz 2022

Bitcoin fiyat grafiği 4.07.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether paritesine ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 4 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 4 Temmuz 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Bitcoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Grafiğin altındaki üç bölge kısa/orta vadeli destek ve dirençleri oluştururken üstteki nispeten geniş bölge ise meşhur 29.000-30.000 dolar bölgesi. Ama şu an bizim orayla işimiz bulunmuyor.

Eğer youtube’da paylaştığım analiz videolarımı takip ediyorsanız, 21.600 dolar bölgesinin önemini biliyorsunuzdur. Ama bilmeyenler için kısaca tekrar açıklayayım, fiyat 18.000 dolar seviyesini test etmesinden sonra yaptığı ilk düzeltme bu direnç bölgesinde son bulmuş durumda. Bununla birlikte sonradan fiyat tekrar bu bölgeyi test etse de henüz kırabilmiş değil. Şu an için de pek değişen bir durum yok aslında. Bu bölgenin önemi aynı şekilde devam ediyor. Orta vadede bir rahatlama bekliyorsak öncelikle buranın kırılması gerektiğini düşünüyorum. Aksi durumlarda temkinli yaklaşmaya devam edeceğim.

Kısa vadede baktığımızda ise fiyat son günlerde 19.000 dolar bölgesinde bulunan desteğini çok sayıda test etmiş durumda. Şu an ise 20.000 dolardaki direnç bölgesini test ediyor. Kısa vadeli işlemler için bu iki bölgeyi takip edeceğim.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version