Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 05.05.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Herkesin geçmiş bayramını kutlarım. Bayram zamanı oldukça yoğun olduğumdan bir süre fiyat analizi yazılarımı hazırlayamamıştım. İlk fırsatta yazımı tekrar hazırlamaya başladım. Bugünkü yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim.

BTC Fiyat 5 Mayıs 2022

Mayıs ayının başlamasıyla birlikte Bitcoin 37.500 dolar bölgesini 2 defa test etti. Şu an için oradaki trendden tepki almış durumda. Yazıyı hazırladığım sırada 39.500 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 5 Mayıs 2022

Bitcoin fiyat grafiği 05.05.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

BTC Analiz 5 Mayıs 2022

Grafikte kısa/orta vadede takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini görmektesiniz. Bitcoin son zamanlarda yatırımcılarının sinirlerini zorlamaya devam etmekte. Son olarak düşen trendden tepki alsa da henüz net bir dönüş formasyonu oluşturamadı. Aldığı bu tepki 40.000 dolar bölgesindeki dirence takılmış durumda şu an. Fiyat bu dirençten ret yemesiyle 39.500 dolar bölgesine kadar geriledi.

Bitcoin fiyat grafiği 05.05.2022. 12 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

İlk grafik 4 saatlik zaman dilimindeydi ve kısa/orta vadeli diyebiliriz. Şimdi ise 12 saatlik grafikte biraz daha genel duruma bakalım. Bunun üzerinden yorum yapmaya çalışalım.

İlk olarak Bitcoin 24 Şubat’ta 34.500 dolar bölgesini test etmişti. Şimdiye baktığımızda ise fiyat bu bölgenin altına sarkmaması olumlu bir durum. Ancak şu an bir dip bölgesi oluşmaması bir yandan düşündürüyor. Bununla birlikte burada dikkat çekmek istediğim durum farklı. Bitcoin’in Ocak ve Şubat aylarında yapmış olduğu diplerden bir trend çektiğimizde fiyatın son hareketiyle eşleşmiş olduğunu görmekteyiz. Yani birkaç gün önce oluşan dip bölgesi (küçük zaman dilimindeki) bu trendden tepki almış durumda. Haliyle bu durum bizlere ufak da olsa bir umut sağlamakta.

Şu an için önümüzde 40.000 dolardaki direnç bölgesi bulunmakta. Fiyat burayı geçerse yukarıda bahsettiğim trendden aldığı tepki orta vadede bizi rahatlatacağını düşünüyorum.

Bu analize TradingView üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version