Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 06.12.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Herkese iyi akşamlar. Muhabbit Chill House etkinliğinden dolayı fiyat analizi yazılarıma birkaç gün ara vermek durumunda kalmıştım. Etkinliğimiz bittiğine göre tekrar analizlere başlayabiliriz artık.

BTC Fiyat 6 Aralık 2021

Bugün aslında güzel şeylerden bahsettiğim bir analiz yazısı olsun isterdim. Ama maalesef ki Bitcoin’de oldukça sert bir düşüş yaşadık ve haliyle moraller bundan dolayı biraz bozuk. Bu düşüşle beraber Bitcoin fiyatı 42.000 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Yazıyı hazırladığım saatte ise 49.200 dolar seviyesinden işlem görmekte.

BTC Grafik 6 Aralık 2021

Bitcoin fiyat grafiği 06.12.2021. 2 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem görmekte olan Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat grafiği. Grafik TradingView’den alınmıştır ve 2 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 6 Aralık 2021

Grafikteki yeşil alanlar Bitcoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Ayrıca grafikte bazı yatay çizgiler de görmektesiniz. Bunlar da daha küçük zaman dilimine ait direnç bölgelerini göstermektedir.

Bitcoin’de önceki analizlerimi hatırlayacak olursanız, 53.000-54.000 dolar bölgesinden tepki aldıktan sonra 56.000 ve 60.000 dolar bölgelerindeki dirençlerin oldukça önemli olduğunu belirtmiştim. Fiyat 56.000 dolar direncini hızlıca geçse de maalesef ki aynı performansı 60.000 dolar bölgesindeki dirençte gösteremedi. Bu direnci birkaç defa test etmesine rağmen kıramadı ve arkasından oldukça hızlı bir düşüş meydana geldi.

Şu an herkesin aklındaki soru “fiyat toparlanacak mı?”. Buna kısa ve daha uzun vadede bakmakta yarar var bence. Kısa vadede işler daha kolay gibi. Çünkü fiyatın önünde çok güçlü dirençler yok. Kısa vadedeki ilk direncin 50.000 dolar bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak biraz daha uzun vadeye gelince işler biraz zora giriyor diyebilirim. Bunun sebebi destek/direnç dönüşümü. 53.000-54.000 dolar bölgesine güçlü bir destek diyorduk. Maalesef ki buranın kırılmasıyla artık karşımıza direnç olarak çıkmakta.

BTC Yorum 6 Aralık 2021

Bitcoin’de yaşadığımız gibi sert düşüşlerden sonra toparlanma evresinde de sert hareketler görmemiz olası. Bunu sadece yükseliş olarak algılamayın. Bundan dolayı işlem yaparken ekstra dikkatli olmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version