Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 10.10.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Herkese iyi akşamlar, bu yazımda piyasanın lideri Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Bitcoin güzel bir yükseliş gerçekleştirse de direncini test etmesinin ardından tekrar düşüşe geçti ve 20.000 doların altına geriledi. Şimdi grafik üzerindeki son gelişmelere bakalım.

BTC Fiyat 10 Ekim 2022

Geçtiğimiz hafta Bitcoin 20.000 dolar seviyesini aştı ve 20.500 dolar sınırına kadar geldi. Ancak bu seviyeyi göremeden düşmeye başladı. Bu düşüşün ardından fiyat 20.000 dolar seviyesinin altına geriledi ve 19.100 dolar bölgesine kadar geriledi. Yazıyı hazırladığım sırada 19.330 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 10 Ekim 2022

Bitcoin fiyat grafiği 10.10.2022. 12 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether paritesine ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 12 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 10 Ekim 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Bitcoin grafiğinde takip ettiğim farklı zaman dilimlerine ait destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bugün bunlardan iki tanesi bizim için önemli. Biri 18.600 dolar bölgesindeki destek diğeri ise 20.600 dolar bölgesindeki direnç.

Geçtiğimiz hafta fiyatın 20.600 dolar bölgesindeki direnci test ettiğini görmekteyiz. Ancak bu test oldukça zayıf kalmış olduğunu görmekteyiz. Fiyat fitil olarak da olsa bu bölgeyi geçemeden satış yedi. Bu satış baskısı ile birlikte fiyat 19.640 dolar seviyesindeki küçük zaman dilimindeki desteğini hiç zorlanmadan kırdı. Fiyatın şu an 18.600 dolar bölgesindeki desteğine doğru hareket ettiğini görmekteyiz. Buradaki hareketinde, bu hafta açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının da büyük bir etkisi olacağını düşünüyorum.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version