Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 11.05.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bu akşamki fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Kripto para piyasasında birkaç gündür UST’den kaynaklı bir fırtına kopmaktaydı. Bu fırtına ile birlikte Bitcoin de 30.000 dolar bölgesine kadar geriledi. Hatta 30.000 dolar seviyesinin altına kadar sarktı. Şimdi bu bölgeyi hep birlikte tartışalım.

BTC Fiyat 11 Mayıs 2022

Bitcoin fiyat grafiğinde son birkaç gündür kırmızı mumlar hakim. Bugün yaşanan düşüş dalgalarıyla birlikte fiyat 29.000 dolar bölgesine kadar geriledi. Yazıyı hazırladığım sırada 31.200 dolar bandından işlem görüyor.

BTC Grafik 11 Mayıs 2022

Bitcoin fiyat grafiği 11.05.2022. Günlük grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Bugün genel durumu inceleyeceğimiz için grafik günlük zaman diliminde. TradingView’den temin edilmiştir.

Bitcoin Analiz 11 Mayıs 2022

Grafikteki yeşil bölgeler Bitcoin grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Ancak biz bugün sadece 30.000 dolar seviyesindeki destek bölgesi üzerinde duracağız.

İlk başta bu destek seviyesinin geçmişine bakalım. 2021 yılının başında yaşadığımız düşüşte bu bölge fiyatın daha fazla düşmesinin önüne geçmiş ve güçlü bir destek olarak çalışmış. İkinci olarak 2021 yılının ortalarında fiyat yine bu bölgeye gelmiş ve birkaç ay boyunca fiyatı tutmuş ve yine güçlü bir destek olduğunu göstermiş. Uzun bir aradan sonra fiyat yine bu bölgeye geldi. Bu bölge uzun zamandır güçlü bir destek olarak çalıştığı için şu anda da fiyatın buradan bir tepki alacağını umuyorum. Bitcoin buradan toparlanırsa sizin de tahmin edebileceğiniz üzere altcoinlere de olumlu etkisi olacaktır. Karşılaşacağı ilk direnç bölgesi de 34.000 dolar bölgesi olacaktır.

Yukarıda pozitif senaryodan bahsettim, ancak her olasılığı hesaba katmamız gerektiğini düşünüyorum. Buradaki negatif senaryo da 30.000 dolar desteğinin kırılması. Bu durum bana göre şu an düşük ihtimal olarak geliyor ama yine de bunu da konuşalım. Bu bölgenin kırılması maalesef ki Bitcoin’deki düşüşü devam ettireceğini ve haliyle altcoinleri de olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Böyle bir senaryoda 24.500 dolar bölgesi ilk destek seviyemiz olacaktır.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version