Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 13.03.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Bu akşamki yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son günlerde kripto para piyasasının hiç tadı tuzu yok. Küçük hareketler gerçekleşmekte. Coinler desteklerden tepki almıyor ve yeşil mumları görmeye hasret kaldık. Şimdi bakalım Bitcoin grafiğinde gelişme var mı.

BTC Fiyat 13 Mart 2022

Bitcoin için meşhur bir yer olan 38.000-40.000 dolar bandındayız tekrar. Yazıyı hazırladığım sırada 38.800 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 13 Mart 2022

Bitcoin fiyat grafiği 13.03.2022. 6 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 6 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

BTC Analiz 13 Mart 2022

Grafikteki yeşil bölgeler orta vadede takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Orta/uzun vadede bizim için 46.000 ve 34.500 dolar bölgesi bizim için oldukça önemli. Ancak şu an iki tarafa da pek yakın değil.

Son zamanlara baktığımızda (özellikle 25 şubattan sonrası) fiyatın 38.000 ila 40.000 dolar arasında oldukça uzun süre geçirdiğini görmekteyiz. Fiyat bu bölgenin dışına çıktığında oldukça sert hareketler gerçekleştirirken bu alana tekrar girdiğinde yeniden durağanlaşıyor.

Ek olarak 24 Ocaktan sonraki harekete baktığımızda fiyatın bir sıkışma eğilimi gösterdiğini görmekteyiz. Fiyatın yaptığı tepeler giderek düşerken dipler ise giderek yükselmekte. Akla direkt üçgen formasyonları geliyor. Ancak yapı üçgen formasyonlarına pek uymamakta. O yüzden grafikte belirtmedim.

Genel olarak toparlarsam fiyatta henüz net bir yön belirtisi yok. Haliyle uzun vadeli işlem için yeterli veri yok. Şimdilik kısa vadeli işlemleri tercih etmeye devam edeceğim.

Bu analize Tradingview üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version