Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 13.11.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bu akşamki fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Geçtiğimiz hafta yaşadığımız FTX skandalı nedeniyle Bitcoin de olumsuz bir şekilde etkilenmişti ve yeni bir dip oluşturdu. Fiyat 20.000 doların altına indi ve hızlıca düşmeye devam etti. Haliyle hemen hemen tüm altcoinler de bundan olumsuz bir şekilde etkilendi. Şimdi Bitcoin grafiğinin son durumuna bakalım

BTC Fiyat 13 Kasım 2022

Geçtiğimiz hafta Bitcoin 21.000 dolar seviyesinin üzerinde işlem görmekteydi. Sonrasında ise kırmızı mumlar birbirini takip etti ve 16.000 seviyesinin de altına indi. Yazıyı hazırladığım sırada biraz toparlanmış olsa da 16.525 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 13 Kasım 2022

Bitcoin fiyat grafiği 13.10.2022. 12 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether paritesine ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 12 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 13 Kasım 2022

Grafikteki yeşil bölgeler farklı zaman dilimlerine ait direnç bölgelerini göstermektedir. Maalesef ki sadece “direnç” dedim, çünkü takip ettiğimiz tüm destekleri Bitcoin kırdı ve dirence dönüştürdü.

Fiyat haziran ayında 17.600 dolar seviyesine inerek bir dip bölgesi yapmıştı. Sonrasında ise fiyat bu seviyeyi tekrar test etmedi ta ki bu haftaya kadar. Bu testinde de maalesef ki bu seviyeyi direkt kırdı ve sonrasında direnç olarak retestini de gerçekleştirdi.

Şimdiye baktığımızda fiyatın test ettiği 15.500 dolar seviyesi evet bir destek ama aşırı güçlü olduğunu düşünmüyorum. Bununla birlikte fiyatta henüz bir dönüş formasyonu da bulunmuyor. Ek olarak kripto para piyasasındaki sular tam olarak durulmadığı için bir süre beklemeyi tercih ediyorum ben. Bununla birlikte eğer fiyat yeni bir düşüş dalgası daha yaşarsa 12.000 dolar bölgesinin güçlü olduğunu düşünüyorum.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version