Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 16.12.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Herkese iyi akşamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son günlerde Bitcoin hem düşüşlerle hem de FED kararını beklemekle filan bizi baya yordu. Ancak son 2-3 günde grafikte güzel gelişmeler yaşandı. Şimdi bu gelişmeleri inceleyelim.

BTC Fiyat 16 Aralık 2021

Bitcoin fiyatı 3 gün önce 46.000 doların altına sarkarak yatırımcılarını korkutsa da bu hareket sadece bir fitil olarak kaldı. Sonrasında ise fiyat toparlanarak yükselmeye başladı. Yazıyı hazırladığım sırada 48.750 dolar seviyesinden işlem görmekte.

BTC Grafik 16 Aralık 2021

Bitcoin fiyat grafiği 16.12.2021. 2 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında listeli Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat grafiği. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 2 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 16 Aralık 2021

Grafikteki yeşil bölgeler ve beyaz yatay çizgiler takip ettiğim destek ve dirençleri göstermektedir. Şu an için önümüzde ilk olarak 49.500 dolar bölgesindeki direnç bulunmakta.

Aslında birkaç gün önce hazırladığım bir videoda Bitcoin ile ilgili beklediğim yapıyı paylaşmıştım. Şu an için o yapının büyük bölümü tamamlanmış olarak görünüyor. İlgili videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İki üstteki paragrafta önümüzde 49.500 dolar direnci olduğunu söylemiştim. Ancak bu küçük zaman dilimindeki bir bölge. Orta vadede bakacak olursak bizim için en önemli seviye 51.830 dolar bölgesi. Burası düşüşten sonraki son düzeltme yeri olduğu için buranın kırılması yükseliş trendi için oldukça kritik durumda.

BTC Yorum 16 Aralık 2021

Yukarıda parça parça yazdım ama kafanız biraz karışmış olabilir. Genel olarak baktığımda şu an için Bitcoin grafiği bana olumlu görünmekte. Hızlı düşüşten sonra toparlanma belirtileri oluştuğunu düşünmekteyim. Olur da işler ters giderse 46.000 dolar bölgesindeki desteği takip edeceğim. Burası kırılırsa eğer son durumu tekrar sizinle paylaşmaya çalışacağım.

Bu analize Tradingview üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version