Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 17.02.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki yazımda altcoinlerin katili Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Neden böyle bir şey dediğimi birçoğunuz anlamışsınızdır zaten. Geçtiğimiz günlerde altcoinlerde güzel hareketler ve formasyonlar oluşmaya başlamıştı. Ancak Bitcoin’in değer kaybetmesiyle birçok yapı bozulmaya başladı.

BTC Fiyat 17 Şubat 2022

Bitcoin geçtiğimiz hafta 46.000 dolar bölgesindeki direncini test etmişti. Burası oldukça güçlü olduğundan ilk testinde kırmasını beklemiyorduk zaten. Yazıyı hazırladığım saatte ise 42.0000 dolar seviyesinden işlem görmekte.

BTC Grafik 17 Şubat 2022

Bitcoin fiyat grafiği 17.02.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında işlem gören Bitcoin/Tether (BTC/USDT) işlem çiftine ait fiyat verileri. Grafik 4 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

BTC Analiz 17 Şubat 2022

Son zamanlarda yaşanan Ukrayna/Rusya gerilimi dünya piyasalarını negatif etkilediği gibi kripto para piyasalarını da negatif etkiledi. Birkaç gün önce ılımlı açıklamalar ile küçük bir yükselme olmuştu. Ancak bugün yine yapılan açıklamalar ile Bitcoin desteğine kadar indi. Yazılarımı takip edenlerin de bildiği üzere grafiklerdeki yeşil bölgeler takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Sadece 41.700 dolar bölgesindeki desteğin yerini değiştirdim. Önceki yazılarımda 41.000 dolar bölgesini kullanmaktaydım. Ama son fiyat hareketleri ile böyle bir güncelleme yapmak istedim.

Şu an için 41.700 dolar bölgesi bizim için önemli (kısa vadede). Çünkü buranın kırılması ile düzeltmenin biraz daha derinleşeceğini düşünmekteyim. Grafikteki 39.000 dolar bölgesindeki desteği ve 37.894 dolar seviyesindeki 0,618 fibonacci geri çekilme seviyesini ekledim. Kısa vadede bu bölgeleri takip edeceğim.

Bu analize Tradingview üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version