Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 20.11.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz (20.11.2020). Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bugün Bitcoin Fiyat Analizi hazırlamayacaktım. Dün bahsettiğim geçmiş ATH’ler ile şimdiki Bitcoin grafiklerini karşılaştıracaktım. Ancak hafif bir rahatsızlığım var ondan dolayı çok fazla bilgisayar başında oturamıyorum. Ondan dolayı o fikir için yeterli çabayı gösteremeyeceğimden Fiyat Analizi yazısı hazırlamakta karar kıldım.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 20.11.2020. Saatlik grafik veriler FTX borsasına aittir.

Bitcoin yükselişleriyler dur durak bilmedi önüne çıkan her direnci bir bir kırdı. Kimisi shortlamaya çalışırken, kimisi de Bitcoin’in her direncinde altsezon başlayacak diye düşünüp altlara girmesiyle BTC karşısında portföyleri ezildi. Net bir dönüş göstergeleri oluşmadan trendin tersine işlem açmak, akıntıya karşı kürek çekmekten farksız olacaktır. Bu size sadece zarar verir.

Şimdi grafiğe geri dönelim Bitcoin hâlâ bir yükseliş trendinde. Şimdiye kadar geri dönüş sinyali vermiş değil. Bu yazıyı da hazırlarken son tepe noktasını da geçti zaten. Grafikte mor bir trend görmektesiniz. Açıkçası o trend daha önceden kırıldı. Ancak alıcı taraf o kadar baskın ki trend kırılımı beklenen etkinin yanına dahi yaklaşamadı. Kırılmış bir trend olsa da fiyat üzerindeki etkisinin devam ettiğini düşünüyorum. Tam ona göre işlem açmasam da en azından fikir veriyor bana.

Şu anki noktaya bakarak “fiyat bir önceki tepeyi geçmiş ancak rsi’da yeni bir tepe oluşmamış” diyebilirsiniz. Ancak fiyatta henüz yeni bir tepe oluşmuş diyemeyiz. Evet fiyat bir önceki tepeyi geçti ama bu yükseliş nerede son bulacak, nerede tepe oluşturacak bunu bilemeyiz şu an.

Diğer yandan burada bir tepe ve haliyle RSI uyumsuzluğu oluştuğunu düşünelim. Bu senaryoda 17250 dolar desteğinin kırılmasıyla birlikte bu düşüşün ilk durağını 16500 dolar olduğunu düşünüyorum. Burası bir önceki tepe bölgemiz ve haliyle retest etmesi daha sağlıklı olacaktır.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version