Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 24.06.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Herkese iyi akşamlar. Bu akşamki fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. Son birkaç haftadır 29.000 dolar desteğinin ne kadar önemli ve kritik olduğunu konuşuyorduk. Buranın kırılmasıyla oldukça hızlı bir düşüş gerçekleşti. Hatta fiyat 20.000 dolar seviyesinin altına da indi. Şimdi Bitcoin grafiğinin son durumuna bakalım.

BTC Fiyat 24 Haziran 2022

Geçtiğimiz hafta Bitcoin 17.600 dolar bölgesine kadar gerilemişti. Ancak buradan toparlandı ve tekrar 20.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Yazıyı hazırladığım sırada 21.100 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 24 Haziran 2022

Bitcoin fiyat grafiği 24.06.2022. 4 Saatlik grafik, veriler FTX borsasına aittir.

FTX borsasında işlem gören Bitcoin süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik TradingView’den temin edilmiştir ve 4 saatlik zaman dilimindedir.

BTC Analiz 24 Haziran 2022

Grafikteki yeşil bölgeler orta/uzun vadede takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bundan dolayı biraz geniş durmaktalar. Bir önceki Bitcoin fiyat analizi yazımda 24.000 dolar bölgesini destek olarak göstermiştim. Ancak 29.000 dolar bölgesinin kırılmasının ardından gelen büyük satışlarda bu bölge iyi bir şekilde çalışmadı ve son hareketler ışığında güncelledim. Ancak 20.000 dolar desteği şu an için iyi bir şekilde çalışmış durumda o desteği güncellemedim, aynı şekilde kullanmaya devam edeceğim.

Şimdi genel duruma baktığımızda fiyat ilk düşüşte 20.000 dolar desteğinden tepki almış. Sonrasında bu desteğin altına sarkıp tekrar üzerine çıkmış. Son olarak fiyat 20.000 dolar bölgesini tekrar destek olarak test etmiş. Açıkçası bu beni umutlandıran bir yapı. Bu veya buna benzer yapıları trend dönüşlerinde çokça tecrübe ettim. Haliyle son zamanlarda kripto para piyasasına biraz daha olumlu bakıyorum. Fiyat son tepe bölgesi olan 21.800 dolar bölgesini geçerse dönüş için de oldukça güzel bir adım atmış olacak. Ancak yine de tedbiri elden bırakmamak adına işlemlerimde stop emirlerini eksik etmiyorum. Bu arada buradaki yapı Ters Omuz Baş Omuz (TOBO) formasyonuna uymadığını da belirteyim.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version