Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 27.03.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin fiyat analizi 4

Herkese iyi akşamlar, bu akşamki fiyat analizi yazımda Bitcoin grafiğini inceleyeceğim. Bitcoin önemli olduğunu düşündüğüm bir bölgeye yaklaşınca son güncellemeleri sizinle paylaşmak istedim. Lafı fazla uzatmadan analiz kısmımıza geçelim.

BTC Fiyat 27 Mart 2022

Bitcoin yaklaşık son 2 haftadır kısa zaman diliminde yükseliş trendinde. Hatta 45.000 dolar bölgesini de geçtiği oldu. Ama bu durum pek uzun sürmeden tekrar altına indi. Yazıyı hazırladığım sırada 44.800 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BTC Grafik 27 Mart 2022

Bitcoin fiyat grafiği 27.03.2022. 6 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

Binance borsasında listeli Bitcoin/Tether (BTC/USDT) paritesine ait fiyat verileri. Grafik 6 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

BTC Analiz 27 Mart 2022

FED faiz kararından sonra Bitcoin’de bir yükseliş trendi başladı. Youtube’da hazırladığım analiz videolarını izlediyseniz bu konuyu konuşmuştuk ve herkes faiz arttırımını beklediği için fiyatlarda ters bir hareket gelmesinin muhtemel olduğunu belirtmiştim.

Fiyatın 46.000 dolar bölgesine yaklaştığını görmekteyiz. Bu bölge destek iken oldukça güzel çalışmıştı. Direnç olarak da 2 kere test edildi ve şimdi 3. testin kıyısındayız. Bu kadar güçlü bir bölge olduğundan fiyatın buradan ret yeme ihtimaline karşı önlemleri almamız gerektiğini düşünüyorum. Önlemden kastım da açık olan işlemlerinizde stop emri kullanmayı ihmal etmeyin. Güncellemeyi düşünüyorsanız da ertelemeyin. Çünkü siz de iyi bilirsiniz ki Bitcoin küçük bir düzeltmeye gitse bile altcoinlere etkisi oldukça büyük oluyor.

Tekrar Bitcoin’e dönelim. Fiyat direnç bölgesine yaklaştığı için burada long işlem açmak oldukça riskli olacağını düşünüyorum. Çünkü hedef bölgesi yakın stop bölgesi uzak olacaktır. Yani 1 kazanmak için 3-5 riske atmak gerekecek.

Fiyatın buradan ret yeme senaryosunda takip edeceğim destekleri grafikte belirttim zaten. 40.000 dolar bölgesindeki desteğin 41.700 dolardakine göre daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Eğer fiyat burayı kırarsa da satış baskısının az olduğu bu güzel günlerin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum.

Bu analize Tradingview üzerinde ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Bitcoin analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version