Muhabbit

Bitcoin (BTC) Karbon Emisyonu Fazla Abartılıyor!

Düşünün, Bitcoin madenciliği havacılıktan 50 kat ve klimalardan 25 kat daha az CO2 yayıyor.

bitcoin

bitcoin madenciliği yapılabilecek ülkeler

Bitcoin (BTC), uzun yıllardır yüksek elektrik tüketimi bahanesiyle ve yoğun bir karbon ayak izine sahip olduğu düşünülerek sık sık eleştirilerin odağında. Peki 2022’de yine aynı eleştirileri dinlemeli miyiz?

Çevre için hangisi daha zararlı: Bitcoin, havacılık, altın ya da çamaşır kurutma makineleri?

Coinshares tarafından son yayımlanan Bitcoin madencilik ağı raporuna göre, Bitcoin’in (BTC) iklim değişikliği üzerindeki etkisi, ulus devletler bir yana bazı endüstrilerle kıyasladığımızda bile çok fazla abartılıyor.

Öncelikle dünyadaki tüm Bitcoin (BTC) madencileri, küresel elektrik tüketiminin çok az bir kısmını yani %0,05’ini kullanıyor. Toplam dünya nüfusu 162.194 TWh elektrik tüketirken, Bitcoin madencileri sadece 89 TWh elektrik tüketiyor.

Bitcoin (BTC) madenciliği, karbon ayak izleri söz konusu olduğunda ve 12 ay içinde birçok endüstri tarafından salınan tonlarca karbondioksiti düşünürsek, bazı segmentlerle rekabet edecek durumda asla değil!

Bitcoin Madenciliği Havacılıktan 50 Kat Düşük CO2 Yayıyor

Düşünün, Bitcoin madenciliği havacılıktan 50 kat ve klimalardan 25 kat daha az CO2 yayıyor. Tüm dünyadaki çamaşır kurutma makineleri bile Bitcoin (BTC) madencilerinden %12 daha fazla CO2 salınımı yapıyor.

Aslında Bitcoin, karbon ayak izini tamamen dengeleme gücüne sahip diyebiliriz. Bitcoin daha çok dijital altınla karşılaştırılır. Altın madenciliği endüstrisi ise Bitcoin madenciliğine kıyasla üç kat daha tehlikelidir.

Tüm bunların yanında, bu rakamların daha çok düşürülme şansının olduğunu söyleyenler var. Şöyle ki kimilerine göre Bitcoin (BTC) madenciliği, doğal gaza geçmekten yararlanabilir. Eğer bu büyük devrim gerçekleşirse, dünya çapında Bitcoin madenciliği karbon negatif hale gelebilir.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version