Muhabbit

Bitcoin CME Gap’ini Kapattı Ancak Risk Devam Ediyor

Dow Jones tarihindeki en büyük 1D düşüşlerinden birini yaşadı. Aynı zamanda bugün Bitcoin (BTC) de bir düşüş yaşadı ve CME’de oluşan gap, bu düşüş ile birlikte kapanmış oldu.

bitcoin

Bugün yaşanan düşüş ile birlikte Bitcoin “gap”i kapatmış olsa da risk halen devap ediyor olabilir.

Dow Jones tarihindeki en büyük 1D düşüşlerinden birini yaşadı. Aynı zamanda bugün Bitcoin (BTC) de bir düşüş yaşadı ve CME’de oluşan gap, bu düşüş ile birlikte kapanmış oldu. Ancak risk halen devam ediyor olabilir.

Yapılan analize göre 12H grafiğindeki göstergeler Bitcoin’in yükselmesi için yeterli durumda değil. Hatta daha kötüsü yapılan analiz, fiyatın bir süre bu seviyelerde devam edip sonrasında aşağı yönlü devam edeceğini göstermekte.

Ek olarak analize göre, altcoinler daha büyük bir riskle karşı karşıya. Özellikle Ethereum (ETH) yaşadığı görkemli yükseliş sonrasında halen düşüşe devam edebilir. Hem de bu düşüş sadece dolar değil Bitcoin paritesinde de devam edebilir. 12H grafiğinde 100 günlük ortalamanın üzerinde bulunan Ethereum, bu seviyelerin altını test etmek isterse 200 günlük ortalama desteğine kadar gidebilir. Ethereum tarafında gelecek olası sert bir düşüş ise bütün altcoin marketini bir bilinmezliğe sürükleyebilir.

Bir diğer yandan ise WTI Ham Petrol (USOIL) de oluşan önemli bir desteğin üzerinde tutunmaya çalışmakta. Fakat bu desteği kırmak üzere. Aynı düşüş eğilimi EUR/USD paritesi için de geçerli durumda.

Stok market’ten petrol fiyatına, petrol fiyatından Bitcoin’e bütün piyasalar düşüş eğilimi içerisine girmiş durumda. Bu durumun coronavirus ile bir ilgisi var mı bilimez ancak piyasaların tümünde bir tedirginlik ve gerginlik olduğu açık şekilde ortada görünüyor.

Bu düşüş eğilimi önümüzdeki günlerde devam edecek mi hep birlikte göreceğiz.

Son Yazılar

Exit mobile version