Muhabbit

Bitcoin.com CEO’su Roger Ver’in Destek Çekme Kararı!

Roger Ver, daha kapsamlı bir anlaşma olmadan tartışmalı Bitcoin Cash geliştirme fonu tekliflerini artık desteklemeyeceklerini açıkladı.

Bitcoin cash muhabbit

Bitcoin.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Roger Ver, daha kapsamlı bir anlaşma olmadan tartışmalı Bitcoin Cash geliştirme fonu tekliflerini artık desteklemeyeceklerini açıkladı.

Bitcoin maden havuzu BTC.TOP‘un CEO’su Jiang Zhuoer tarafından salı günü yayınlanan bir blog paylaşımında, dev fon destek planının artık yürürlükte olmadığı açıklandı.

“Bitcoin.com herhangi bir chain ayrımı veya ekonomik değişikliğin riskini almayacak…Her bir teklifin olabildiğince çok insanın iş hayatı, borsa, bitcoin madencisi ve Bitcoin Cash uygulamaları da dahil olmak üzere ekonomik gücüne gereksinimi olacaktır.”

Bitcoin Cash blog yazısı

Geçtiğimiz haftaki Bitcoin.com’un yönetim Kurulu Başkanı Roger Ver ‘in, Antpool/BTC.com‘dan Jihan Wu’nun ve ViaBTC’den Haipo Yang’ın imzaladığı teklifte, blok ödülünün % 12,5’lik kısmının yeni Z-cash geliştirme fonunda toplanacağı kararlaştırılmıştı. İmzalayan grup bunun uzun süreli bir gelişim olduğunu ve ekosistem üyelerine projeleri destekleme konusunda karar verme rolü verdiğini düşünüyordu.

Teklif her ne kadar desteklense de eleştirmenler, teklifin “Hong Kong Şirketi” ve “tartışmasız” kısmı gibi belirsizliklerle olduğuna dikkat çekti. Bu maddelere göre soft fork riskine girmek istemeyen madenciler bloklarından olabilir kanısı yayıldı.

Hard Fork Tehdidi

Desteği geri çeken Bitcoin.com, kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusundaki tekliflere destek vermek için bir “fırsat” olduğunu savundu.

“İş hayatına cebinizde bir kuruş bile yokken, ne yapacağını bilmez bir şekilde başlamazsınız. Önce gerçekleştirmek istediğiniz bir fikriniz vardır ve ona uygun fon arayışına düşersiniz. Böylesi daha uygundur.”

Bitcoin.com

Bu haber karşıt görüşlü bir madenci grubun, total ağın madencilik hash rate’inin çeyreğini kontrol etmek istemesinden sonra geldi. Madencilerin Bitcoin cash’in hard fork’una da tehdit unsuru olduğu belirtiliyor. Protokol geliştiricilerine tamamen “empatik” olarak yaklaşmalarına rağmen grubun, bazı durumları “haksızlık ve etik dışı” bulduğu aktarıldı. Küçük bir maden havuzu grubunun ekosistemi kabul etmemeleri durumunun sonuçlarının da bazı durumlar kavramının içinde olduğu söyleniyor.

Buna cevaben madenci grubu, hash rate’i havuzlarından aktaracaklarını ve “teklife katılmayan madencilere ses olmak için rakip bir Bitcoin Cash havuzu başlatacaklarını” iletti. İmzalayan ekibe karşı durmanın öneminden de bahseden grubun hard fork tehdidi giderek ortalığı karıştırıyor.

Bugün yapılan bir güncellemede madenciler, Bitcoin.com’un durumu dikkate aldığını ve rakip havuzunun başlatılmayacağını duyurdu.

Yolculuğumuz Süresince

Bitcoin.com şimdi tüm ilgili taraflar için kârlı olacak, Bitcoin Cash’in temel prensip ve ekonomisini koruyacak bir plan geliştirmek için ekosistemle birlikte çalışacak.

“Hiçbir teklif bu hedefi riske almamalıdır… Bitcoin Cash’in temel hedeflerinden ödün vermek olmaz.”

Fikrini benimseyen Bitcoin.com

Son Yazılar

Exit mobile version