Muhabbit

Bitcoin Düştü, 4 Milyar Dolara Yakın Fon Likide Oldu!

Bitcoin fiyatında yaşanan sert düşüşle borsalarda 4 milyar dolara yakın fon likide oldu.

Bitcoin düşüşte

Bitcoin fiyatı son 24 saatte 58 bin dolardan 51 bin dolara kadar düştü. Yaklaşık %10’luk düşüşün ardından altcoinlerdeki düşüş birçok küçük yatırımcıyı olumsuz etkiledi.

Bitcoin fiyat grafiği, 24 saatlik

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşten sonra fiyat kendisini hemen toparlamaya başladı ve saatlik grafikte mum yeşile dönerek, yaşanan düşüşü ardında %9’luk bir fitil olarak bıraktı.

Ancak toparlamaya başlamasına rağmen ByBit üzerinden alınan verilere göre son 24 saatte borsalarda 4 milyar dolar kadar fon likide oldu.

Son 24 saatte borsalardaki toplam likidasyon

Likide olan fonların büyük bir kısmının küresel kripto para borsası Binance üzerinde olduğu görülmekte.

Son 24 saatte borsalardaki likidasyonlar

Bitcoin hızla kendini toparlarken likide olan 4 milyar dolarlık fonun, 1,86 milyar dolarının Bitcoin, yaklaşık 1 milyar dolarının ise Ethereum olduğu gözlendi.

Son 24 saatte likide olan fonlar

Likidasyon Nedir?

Likidasyon veyahut likide olmak çok karışık gözükse de aslında basit bir kavramdır. Yatırımcılar Bitcoin’in fiyatındaki yükselişin süreceğini ve daha fazla kazanç getireceğini düşünerek kaldıraç kullanarak Bitcoin alımı yaparlar.

Ancak Bitcoin fiyatı pozisyonlarının likidasyon fiyatının altına düştüğünde yatırımcının elindekinden fazla zararı oluşur. Yatırımcı zararı karşılayamadığından dolayı da borsa, yatırımcıların pozisyonlarını likide etmeye veyahut kapatmaya zorlar.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version