Muhabbit

Bitcoin Düştü, Son 24 Saatte 1 Milyar Dolara Yakın Fon Likide Oldu!

Bitcoin 5 dakikada 2 bin dolar düşüş yaşadı, kendini toparlayana dek 600 milyon dolar likide oldu.

düşüş

Bitcoin bugün sabah saatlerinde ani bir düşüş yaşadı. Yaşadığı düşüş tüm piyasayı etkileyerek son bir saatte 600 milyon dolarlık fonun likide olmasına yol açtı. Son 24 saatteki 60 bin dolar civarında kalması beklenirken 5 dakika içerisinde fiyatında 2 bin dolarlık bir düşüş yaşayan Bitcoin, yatırımcılarını zor duruma soktu.

Bitcoin son 1 saatlik fiyat grafiği

Şu anda 57 bin dolar civarında işlem gören Bitcoin’in 1 saatlik düşüşü esnasında 600 milyon dolarlık fon likide oldu. Bitcoin fiyatının stabil hâle geçmesiyle likide olan fon miktarı 360 milyon dolara indi. Ancak yine de son 24 saatteki likidasyon miktarı 1 milyar dolar civarında.

Likide olan miktarları

Tek elden çıkan en fazla likidasyon ise Huobi’nin BTC paritesinde yaşandı. Huobi’yi kullanan tek bir yatırımcının 14,68 milyonluk fonu likide oldu.

Son 24 saatte likide olan yatırımcıların sayısı ise 156 bin 324 olmakta.

Son 24 saatte likide olan fonların borsa dağılımı

Son 24 saat içerisinde en çok likidasyon, küresel kripto para borsası Binance üzerinde gerçekleşti. 530 milyon dolarlık fon son 24 saatte uçtu.

Long pozisyonlarda 785 milyon dolarlık, short pozisyonlarda 223 milyon dolarlık fon likide oldu.

Likidasyon Nedir?

Likidasyon veyahut likide olmak çok karışık gözükse de aslında basit bir kavramdır. Yatırımcılar Bitcoin’in fiyatındaki yükselişin süreceğini ve daha fazla kazanç getireceğini düşünerek kaldıraç kullanarak Bitcoin alımı yaparlar.

Ancak Bitcoin fiyatı pozisyonlarının likidasyon fiyatının altına düştüğünde yatırımcının elindekinden fazla zararı oluşur. Yatırımcı zararı karşılayamadığından dolayı da borsa, yatırımcıların pozisyonlarını likide etmeye veyahut kapatmaya zorlar.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version