Muhabbit

Bitcoin ETF’si İlk Günden 1 Milyar Dolarlık Hacme Ulaştı!

ProShares’in Bitcoin ETF’si, ilk günden 24.313 milyon $BITO hissesinin el değiştirmesiyle 1 milyar dolarlık hacme ulaştı.

btc etf muhabbit

btc etf muhabbit

ProShares’in Bitcoin ETF’si (BITO), açılış gününde hacmi 1 milyar dolarları gördü. Şimdiye kadar ilk günden bu kadar çok ilgi gören bir ETF olmadığını söyleyebiliriz. Ancak Bitcoin ETF’si şimdilik ikinci sırada yer alıyor. Nisan ayında açılış yapan Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF’si, 1,16 milyar dolarlık hacme ulaşmıştı.

ProShare’in Bitcoin vadeli işlem tabanlı ETF’si, 19 Ekim’de New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) 40.88 $’dan işlem görmeye başladı. TradingView’den alınan verilere göre, BITO, gün içinde toplam 24.313 milyon hisse el değiştirdi ve fiyatı 41.94 $’dan kapattı.

Bloomberg’in ETF analisti Eric Balchunas, BITO hakkında yorum yaptı. İlk gün için iyi bir performans gösterdiğini düşünen Balchunas, ProShares’in ETF’sindeki bu büyük ilginin doğal olduğunu söyledi.

eric blachunas

Balchunas, Blackrock’un ETF’si için hacmin doğal olmadığını büyük bir yatırımcı tarafından organize edildiğini söyledi. Bununla birlikte ETF’nin ilk gününde BITO için 570 milyon dolar değerinde giriş olduğu bildirildi. Bu gelişme de ProShares’in ETF’sinin sektörde bir ağırlığı olduğunu gösteriyor. Kısacası şimdilik, BTC ETF’si için her şeyin yolunda gittiğini söyleyebiliriz.

Balchunas, diğer şirketlerin kendi Bitcoin (BTC) vadeli ETF’lerini başlatmasının sonuçları olabileceği konusunda uyardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler bir röportajda: Neden BTC’nin spot fiyatı yerine vadeli işlemler fiyatıyla desteklenen ETF tercih edildi? sorusu soruldu. Gary Gensler cevabını göre BTC’nin vadeli işlemleri 4 yıldır SEC’in kardeş kuruluşu olan The Commodities Futures Trading Commission tarafından takip ediliyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version