Muhabbit

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 03.02.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin BTC Fiyat Analizi 1

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi yazımda Bitcoin fiyat grafiğini inceleyeceğim. BTC 40,000 dolar destek seviyesini kırmasının ardından fiyat analizi hazırlamıştım. BTC grafiğini nasıl takip etmemiz gerektiğini detaylı şekilde aktarmıştım. Şimdi grafiğimizin son durumunu inceleyeceğiz ve güncel durumunu ele alacağız. Sizleri çok fazla bekletmeden Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeleri ve olası hareketleri inceleyeceğimiz fiyat analizi yazımıza geçelim.

BTC Fiyat 3 Şubat 2022

40,000 dolar seviyesini kaybetmesinin ardından 32,900 dolar seviyesine kadar gerileyen BTC, tekrar 40,000 dolar seviyesini göremedi. Şu an 36,625 dolar seviyesinde işlem görmekte. Analiz kısmında fiyat hareketinin yönünü belirlemeye çalışacağız.

BTC Grafik 3 Şubat 2022

Bitcoin fiyat grafiği 03.02.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasına aittir.

4 saatlik zaman diliminde inceleyeceğimiz grafiğimizin üzerinde destek, direnç ve düşen trend çizgisi bulunmaktadır. Grafiğimizde kullanılan veriler Binance borsasının Bitcoin/TetherUS (BTC/USDT) paritesine aittir. Ayrıca grafiğimiz TradingView aracılığıyla hazırlanmıştır. Grafik üzerinde görülen beyaz ok işaretleri düşen trend çizgisinden alınan tepkileri göstermektedir. Ayrıca grafiğimizin alt kısmında RSI (Relative Strength Index) Göreceli Güç Endeksi bulunmaktadır.

BTC Analiz 3 Şubat 2022

Destek ve direnç bölgelerimizi her zaman olduğu gibi mor alanlar ile takip ediyoruz. Grafiğimizin üzerinde destek ve direnç bölgelerimizin haricinde düşen trend çizgisi bulunmaktadır. 21 Ocak 2022 tarihli BTC fiyat analizinde belirttiğim düşen trend çizgisi oldukça iyi çalışmakta. Son BTC fiyat analizinde belirttiğim gibi düşen trend çizgisi fiyat açısından olumlu karşılanmamaktadır. Fiyat üzerinde baskı kuran düşen trend çizgilerinin kırılması durumunda yükseliş yönlü hareketler beklenir.

10 Kasım 2021 tarihinde başlayan düşen trend çizgimize toplamda 4 temas bulunmakta. BTC grafiğinde yükseliş yönlü hareketler görmemiz için düşen trend çizgisinin kırılması gerekmekte. Şu an bulunduğumuz bölgede destek ile düşen trend arasında işlem gören Bitcoin, umarım kırılımı yukarı yönlü gerçekleştirir. Sonuç olarak bu seviyede BTC grafiğini yakından takip etmeliyiz. Destek bölgesinin altına ve düşen trend çizgisinin hemen üzerine alarm kurarak takip etmek mantıklı olacaktır.

BTC Yorum 3 Şubat 2022

Tekrar 40,000 dolar seviyelerinin üzerini konuşabilmemiz için düşen trend çizgisinin aşılması gerekmekte. Yukarı yönlü kırılım olması durumunda stop mesafesi yakın olacak şekilde pozisyon açmak mümkün olacaktır. Umarım BTC bizlere bu fırsatı verir ve uzun yeşil mumlar görebiliriz.

Bitcoin için teknik incelemem bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde tekrar güncelleyeceğim.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BTC/USDT hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version