Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 06.03.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bugün kripto para piyasasının lokomotifi olan Bitcoini inceleyeceğim. Aslında Bitcoin Fiyat analizi yazısını 2 gündür yayınlamak istiyor ve çalışıyordum. Ancak hem teknik sebeplerden hem de benim yoğunluğumdan dolayı bir türlü nasip olmadı. Hemen bir fırsat bulmuşken paylaşmak istedim. 58 000 dolardan sonra değer kaybederek 43 000 dolar bandına kadar gerileyen Bitcoin şu an 48 000 dolar civarından işlem görmekte.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 06.03.2021. Saatlik grafik veriler FTX borsasına aittir.

Bugün çok fazla destek direnç konularına girmeyeceğim. Daha doğrusu bunları detaylı olarak açıklamayacağım. Grafikte gördüğünüz üzere tüm destek direnç noktalarını belirtmedim, sadece birkaç tanesi var. Bugün biraz daha trend üzerinden tartışacağım grafiği. Bunun için de şöyle bir yol izleyeceğim, öncelikle trend hakkında olumsuz işaretleri daha sonra olumlu işaretleri belirteceğim. Bunun sebebi şu an iki taraf da dengede gibi. Bu yüzden iki tarafı da belirtmek en doğrusu olacak.

İlk olarak olumsuz yönler; 58k’dan sonraki düşüşte fiyat yaklaşık %25-30 değer kaybetti. 43k civarından fiyat tepki aldı ama şu an oluşan yapıda kesin dönüş göremiyorum. Güçlü bir trend oluşmamış. Bundan dolayı biraz temkinli yaklaşıyorum.

Şimdi de olumlu yönlere bakalım; fiyatın tepki aldığı 43k bölgesi aslında bir önceki tepe bölgesi. Yani bu açıdan burayı bir retest olarak düşünebiliriz. 43k’dan tepki aldıktan sonra 52178 seviyesini geçti yani küçük zaman dilimindeki bir önceki tepeyi geçmiş oldu. 52k’dan tekrar 46k’ya kadar geriledi ve burası 52k’ya gidişin 0,618 düzeltmesi aslında. Fiyat tekrar yükselir ve 52k seviyesini geçerek yeni bir tepe yaparsa oldukça güzel bir işaret olacaktır.

Gördüğünüz üzere iki taraf için de işaretler bulunmakta. Muhtemelen önümüzdeki günlerde hangi tarafın ağır bastığını göreceğiz ama ben şimdilik temkinli olmayı seçiyorum.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version