Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 08.01.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bugün yeni bir Bitcoin fiyat analizi hazırladım. Bitcoin için bazı veriler fiyatın çok şiştiğini gösterirken çevremizden de sürekli Bitcoin sorulması ve alalım mı denilmesi de bunu destekleyen bir durum aslında. Şimdi ise bunları bir kenara bırakıp fiyat grafiğine bakalım.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 08.01.2021. Saatlik grafik veriler Bitmex borsasına aittir.

Önceden beni twitterda takip edenler veya fiyat analizi yazılarımı okumuş olanlar yukarıdaki grafiğin biraz farklı olduğunu göreceklerdir. Bugün bir kanal yapısı üzerinde duracağım. Ama öncelikle her zaman olduğu gibi destek dirençlerden başlayalım.

Grafiği biraz incelediğinizde destek ve dirençlerin şu ana dek güzel çalıştığını fark edeceksinizdir. Yani Bitcoin destek ve dirençler konusunda çalışma ihtimali yüksek. Nasıl ki OBO ve ikili dip veya RSI uyumsuzluklarında çalışma ihtimali düşük ise destek dirençlerin çalışma ihtimali de bir o kadar yüksek. Burada aslında durabileceğimiz bir nokta daha var. Her formasyon veya teknik analiz konusu her paritede aynı oranla çalışmıyor. Bundan dolayı daima işlem açacağınız coinleri veya pariteleri yakından takip etmeniz bu açıdan önemlidir. Nasıl tepkiler ve hareketler yapacağını daha rahat kestirebilirsiniz.

Grafikte bir kanal yapısı görmekteyiz. Şimdi bunun üzerinde biraz daha duralım. Kanalın üst bandına baktığımızda 3 test görmekteyiz. Bu şu an için güzel bir test sayısı ve üst bant takip etmeye değer yani. Kanalın orta bandına (kesikli çizgi) baktığımızda fiyatın bu band üzerinde yine güzel hareket ettiğini görmekteyiz. O yüzden kanalın orta bandını da takip edeceğim. Ancak sorun olan kısım alt bant orada iki vuruş varmış gibi görünse de ben yine de pek güvenemedim. Bu yüzden alt bandı biraz daha takip edip optimize etmeye çalışacağım.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version