Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 17.04.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Yaklaşık 10 gündür Bitcoin fiyat analizi yazısı hazırlamadığımı fark ettim. Bir de son 2-3 günde Bitcoin aşağıya hafiften salıp altcoin yatırımcılarını da tedirgin etmeye başlayınca bugün son durumu sizlerle paylaşmak istedim. Lafı fazla uzatmayayım ve fiyat grafiğine geçelim.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 17.04.2021. 4 Saatlik grafik veriler Binance borsasına aittir.

Bugün biraz daha geniş açıdan grafiği inceleyeceğim. genelde saatlik grafikte daha kısa vadeli analizler yapıyordum, ama bugün genel durum değerlendirmesi yapayım dedim. Yeşil bölgeler her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgelerimiz. Genel olarak baktığımız için sadece önemli olan destek bölgelerini eklemek istedim. Her destek/direnci ekleyerek hem grafiği karmaşıklaştırmak hem de sizin kafanızı karıştırmak istemedim.

Burada değinmek istediğim asıl noktalar grafikte belirttiğim trendler. Grafikte 2 adet trend görmektesiniz. Biri büyük olan yükselen trend, diğeri ise daha küçük olan düşen trend. Büyük trende baktığımızda şimdiye kadar (bugünkü hareketin öncesi) 3 defa test olduğunu görmekteyiz. Bundan dolayı mükemmel değil ama takip etmeye değer bir trend olduğunu söyleyebilirim. Buranın kırılım ve retesti ile bir alt destek bölgesinin ilk hedefi olacağını düşünüyorum. Diğer trende gelecek olursam, daha küçük zaman dilimindeki bir trend şimdiye dek 3 testi var. Yine aynı şekilde bu trendin de takip etmeye değer görüyorum. Eğer büyük trendden önce burası kırılırsa fiyat için olumlu bir gelişme olacaktır.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version