Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 2.12.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz (2.12.2020). Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Uzun zamandır Bitcoin fiyat analizi yazısı hazırlamadığımı farkettim bundan dolayı bugün Bitcoin’i incelemeye karar verdim. Bir önceki Bitcoin yazımda ATH karşılaştırması yapmıştım. Ancak orada geçmiş verileri günümüz ile karşılaştırdığım için onu diğerlerinden ayrı tutmakta fayda var. Merak ediyorsanız ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 2.12.2020. Saatlik grafik veriler Bitmex borsasına aittir.

Üstteki yeşil bölge 2017 yılında BTC ATH’sinden kalan bir fraktal direnç bölgesi. Burayı ilk testten sonra fiyatta hızlı bir düşüş yaşanmıştı ve fiyatın önceki tepe noktasına kadar gerilemişti (alttaki yeşil bölge). Şimdi ise tekrar 2017 ATH’sinden kalan fraktal direnç bölgesindeyiz. Fiyatın burayı ikinci defa test etmesi olumlu bir nokta. Çünkü bir direnç bölgesi ne kadar test edilirse, fiyat ne kadar üzerinde durursa o direnç bölgesi o denli güçsüzleşir. Bu 20 000 dolar direnç bölgesini de ne kadar test edersek o denli oranın kırılması olası olur.

Grafiğin sağ tarafında bir üçgen formasyonu da oluştuğunu görmekteyiz. Bir simetrik üçgen yapısı, 4 vuruşu bulunmakta ve şekil olarak da düzgün bir yapıda. Kısa vadede trade etmek için bu yapının kırılımını beklemek mantıklı olacaktır. Yukarıya doğru kırılırsa 19 700-800 bandını tekrar test edeceğimizi düşünüyorum. Aşağı yönlü kırılımda ise 17 700 seviyesinin gelmesi muhtemel.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version