Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 25.01.2021

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz. Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Bugün sizler için Bitcoin Fiyat Analizi yazısı hazırladım. Bugün Bitcoin güzel bir yükseliş yaparak yatırımcılarını sevindirdi. Ben de sabah bu yükselişi beklediğimi twitterdan belirtmiştim. Ardından da Bitcoinde yaklaşık %5’lik bir yükseliş gerçekleşti. Şimdi bakalım sabah neye dayanarak bu fikrimi belirtmiştim, ilerleyen günlerde neler olabilir.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 24.01.2021. 4 saatlik grafik veriler FTX borsasına aittir.

Eğer önceki teknik analiz yazılarımı veya videolarımı izlediyseniz bu grafiğe aşinasınızdır zaten. Bir süredir Bitcoin’de bu grafiği takip ediyorum. Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim. Grafikteki yeşil bölgeler destek ve direnç alanları. Mor bir düşen trend görmektesiniz. Geçtiğimiz günlerde bu trend kırılmış ve 30k dolar bölgesinden tepki almıştık.

Şimdiye dek grafik oldukça güzel çalıştı. Trend kırılımıyla birlikte Bitcoin’de beklenen düşüş yaşandı ve destek bölgesinden tepki aldı. 30 000 dolar bölgesindeki desteğin altında mum kapatmaması da oldukça güzel.

Grafikte bir RSI trendi görmektesiniz. Bundan önceki analizlerimde de bu trende dikkat çekmiş ve yakından takip ettiğimi belirtmiştim. Bu sabah yükseliş beklediğimi söylememin asıl sebebi de bu RSI trendiydi aslında. 4 saatlik zaman diliminde bu trend kırıldı. Bu tarz RSI trend kırılımlarında fiyatın hareketini önceden tahmin edebileceğimizi defalarca belirtmiştim. Bugün de aynı şey oldu, RSI trendi kırıldı ardından da fiyatta güzel bir yükseliş gerçekleşti.

Peki bundan sonra ne olacak. Benim şu an ki fikrime göre fiyatın 36 000 bandına gelerek üstteki düşen trendi (kırmızı) test etmesi. Bu trend bölgesinde yapacağı harekete göre de bir sonraki adımı belirlemeyi planlıyorum. Bitcoin için kısa vadede durum şimdilik olumlu duruyor. Umarım bu şekilde de devam eder.

Daha fazla analiz, haber ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version