Muhabbit

Bitcoin Fiyat Analizi 8.12.2020

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Bitcoin’i inceliyoruz (8.12.2020). Bitcoin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Bitcoin Fiyat Analizi draco

Dün akşam ve bugün yaşadığımız küçük düşüşlerle grafiklerde güncelleme yapmak istedim. Bitcoin de bunlardan biri. Bitcoin grafiğini güncellemişken de burada son halini sizlerle paylaşmak istedim. Siz de grafiği son hali ile takip edebilin diye.

Bitcoin BTC fiyat grafiği 8.12.2020. Saatlik grafik veriler Bitmex borsasına aittir.

Yukarıda grafik üzerinde güncellemeler yaptığımı belirtmiştim. Bu grafikte büyük zamandaki destek ve dirençleri takip etmekteydim. Bunlara ek olarak 2 tane de saatlik zaman dilimi için destek ve direnç bölgesi ekledim. Diğer yandan bir simetrik üçgen takip ediyorduk son yükseliş ve düşüş noktalarına göre bunları revize ettim.

Bu sabah twitter’dan Omuz Baş Omuz (OBO) ihtimalinden bahsetmiştim. Bunu tweetledikten bir süre sonra beni yanıltmayarak hızlı bir düşüş yaşadı neckline’ı kırdı. Grafikte OBO neckline’ını gösterdim zaten. Daha sonra yeni eklediğim destek noktasından tepki aldı ve kırdığı neckline’ı retest etti.

Grafikteki son durumu toparlayacak olursak. Yeni belirttiğim üçgenin altına sarksa da altında mum kapanışı yapılmadı. 18500 dolar desteği de haliyle henüz kırılmamış durumda. OBO formasyonuna gelecek olursak, formasyonun hedefini tweette 18500-18600 bölgesi olarak belirtmiştim. Bugün yaptığı düşüş en son 18620 seviyelerini gördü. Hedef bölgesinin çok yakınına geldiğinden dolayı formasyonu tamamlanmış sayabilirim diye düşünüyorum. Yalnız şunu belirteyim, düşüş bitti demiyorum sadece formasyonu tamamlandı olarak sayabiliriz dedim. İkisinin farklı şeyler olduğunu belirtmemde yarar var.

Aklımdan geçen durum bir küçük bir düşüş dalgası daha yaşayabileceğimiz. Bunun sebebi de şu ETH destek noktasını kırıp retest etti ancak henüz bir alttaki desteğine ulaşamadı. Eğer Bitcoin küçük bir düşüş dalgası daha yaşarsa ETH’nin desteğine geleceğini düşünüyorum.

Bu analize Tradingview üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bunun için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca tradingview üzerinde ilgili parite hakkında daha fazla bilgi ve içerik için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version