Muhabbit

Bitcoin Gold Geliştiricileri: Büyük Bir Saldırının Önlendi!

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada saldırganların hash gücü kiralayarak saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtildi.

bitcoin gold

Bitcoin Gold (BTG) geliştiricileri oldukça büyük, organize bir saldırının durdurulduğunu duyurdu.

Cuma günü yapılan açıklama ile birlikte blockchain ağına yapılan saldırının engellendiği açıklanmış durumda.

Hash Gücü Kiralanmış

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada saldırganların hash gücü kiralayarak saldırıyı gerçekleştirdikleri belirtildi.

1 Temmuz tarihinde NiceHash’ten kiraladıkları hash gücü ile birlikte gizlice farklı bir ağ kazdıkları, bu sayede de farklı bir transfer geçmişi oluşturulduğu blog yazısında açıklandı. Gizlice kazılan ağda toplamda 1.300 blok’luk yeni ağ oluşturulmuş durumdaydı.

10 Temmuz tarihinde gizlice kazılan yeni blockchain ağını 8.000’den fazla BTG toplamak için kullandıkları belirtilen saldırganlar 75.000 $’lık BTG’i zimmetlerine geçirmeye çalıştılar.

Saldırıyı farkeden Bitcoin Gold geliştiricileri, erken davranarak madencilik havuzlarını ve BTG yatırma ve çekme işlemi kabul eden borsaları uyararak potansiyel bir saldırının önüne geçmiş oldu.

Geliştirici ekibi saldırganların haberi olmadan küçük bir güncellemeyi gizlice yayınlayarak madencilik havuzlarına ve borsalara iletti. 640.650’inci blokta gerçekleşen güncelleme ise borsa ve madencilik havuzlarına doğru blockchain ağını bulmaları noktasında yardımcı oldu.

Havuzlar tarafından çalıştırılan yeni kod, madencilik ekipmanlarının doğru zinciri bulmasını sağladı ve saldırganların alternatif blockchain ağı devre dışı kalmış oldu.

Geçtiğimiz Ocak ayında da benzer bir saldırıya maruz kalan Bitcoin Gold ağı 70.000 $ değerinde BTG’yi çaldırmıştı. 2018’in Mayıs ayında gerçekleşen saldırıda ise 18 milyon $ değerinde BTG, hackerlar tarafından ele geçirilmişti.

Bitcoin Gold’un dönem dönem maruz kaldığı saldırılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son Yazılar

Exit mobile version