Muhabbit

Bitcoin İle Alınabilecek En Pahalı Ürün: 40 Milyon Dolarlık Uçak

Bitcoin ile alınabilecek ürün listesi genişliyor.

Volaris

kripto para volaris

Dünyada etkisini sürdüren koronavirüs pandemisi nedeniyle, Amerikan doları da dâhil olmak üzere birçok ülkenin para birimleri yaşanan enflasyon ve ortaya çıkan olumsuz ekonomik koşullardan fazlasıyla etkilenmiş görünüyor. Bu olağan dışı dönemde yatırımcılar salgının neden olduğu olumuz ekonomik koşullardan korunmak veya en az zarar ile kurtulmak için çeşitli yatırım araçları arayışı içine girdiler.  İşte tam böyle bir dönemde güvenli bir liman olarak görünen kripto paralar ve içinde de en popüler olanı Bitcoin yatırımcıların gözdesi haline gelmiş görünüyor.

Günümüzde Bitcoin artık altının dijital hali gibi görünüyor. Hatta görünen o ki en güvenli liman olan altın, tahtını artık Bitcoin ile paylaşıyor diyebiliriz.

Ancak, bu kadar popüler ve güvenilir bir yatırım aracı olarak görünse de kripto paralar ile ilgili birçok sorun bulunmaktadır. En büyük sorunlardan biri, birçok yerde mal ve hizmet satın almak için aktif olarak kullanılamamasıdır.

Bu durumun değişmesini isteyen ve dijitale ayak uydurma konusunda çalışmalar yapan firmalar gerekli çalışmaları başlattılar. Bu firmalar enflasyon nedeniyle değeri düşen para birimleri yerine Bitcoin gibi kripto paralar ile alışveriş sistemini, geliştirme çabaları sürdürüyorlar. Bu çalışmaları yürüten şirketlerden birisi de, tüketicilerin satın almak istediği mallar için artık Bitcoin’i meşru bir ödeme şekli olarak kabul edeceğini belirten havacılık şirketi Aviatrade firmasıdır. Firma havacılık alanında ürünler üretip pazarlayan bir oluşumdur. Aviatrade’nin en son ürünü, yakın zamanda satışa sunulan 40 milyon dolarlık Gulfstream G650ER  model özel bir  jet oldu.

Güçlü bir yakıt ekonomisine sahip olan bu özel jete sahip olan dünyaca ünlü şirketler ve onların arkasındaki güçlü isimler bulunmakta. Bunlar arasında Amozon’un sahibi  Jeff Bezos, hem Tesla hem de SpaceX’in arkasındaki ünlü isim Elon Musk yer almaktadır.

Ödemeler Bitcoin İle Yapılabilecek

Aviatrade, gerekli tüm prosedürleri tamamlayıp gerekli sistemi hazırladıktan sonra yaptığı bir açıklama gerçekleştirdi. Bu açıklamada, satışa çıkardığı uçağının ödemesini Bitcoin ve türevi olan kripto paralar ile  alabileceğini duyurdu. Aviatrade havacılık şirketinin başkanı Philip Rushton, uçağı nakit olarak satın almanın işlemi potansiyel olarak sınır ötesi kısıtlamalara karşı savunmasız hale getireceğini söyledi. Bu durumun önüne geçmek  ve denizaşırı satışlar gerçekleştirmek üzere Bitcoin ödemesi kabul etmek gibi harika bir yol bulduklarını belirtti. Ayrıca bu yöntemin potansiyel olarak uluslararası alıcıları ikna etmek için harika bir yol olduğunu belirtti. Bu şeklide şirket ülkeler arası para birimleri ile alınacak ödemelerde çıkan sorunları çözme konusunda hızlı ve güvenilir bir adım attığını söyledi.

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Diğer Bitcoin Haberleri İçin : Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version