Muhabbit

Bitcoin, İngilttere’nin Güvenli Limanı Olabilir Mi?

İngiltere piyasalarının çalkantısına rağmen Kripto para borsasının Britanyalılar için güvenli bir liman olduğu algısı yayılmakta.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere’nin siyasi haritasını yeniden çizecek ve başbakana gelecek ay ülkeyi Avrupa Birliği’nden (AB) çıkarmak için yeterli desteği veren seçim zaferini elde etti. Artık İngiltere Parlamentosu üzerindeki hakimiyetini sağlamlaştırdığına göre Brexit’in ikinci kısmına geçiş için onu engelleyecek kimse kalmadı.

Bununla birlikte Johnson, hükümetin Brexit için tarihi 2020 Aralık’a ötelemesi kararının yasal olmadığını ilan etmeye hazırlanırken piyasada kafa karışıklıkları mevcut. Ticari ilişkiler açısından bakıldığında anlaşmaların yenilenmesinin, yeni ticari anlaşmalar kurulmasının 2020’nin sonuna dek sürmesi bekleniyor.

Avrupalı liderler ve İngiltere Muhalefeti, zamanın bu gibi anlaşmaların yapılabilmesi için çok az olduğunu savunurken, Brexit sonrası en az iki yıllık bir ticari görüşme anlaşması yapılmasını talep ediyorlar. Piyasalar, Johnson’ın herhangi bir uzatma talebine olumsuz yanıt vermesinin İngiliz Ekonomisi için büyük bir darbe olacağından ve en kötü senaryo olan anlaşmasız Brexit’e yol açacağından dolayı endişeli. Bu gelişmelere göre piyasaları çalkantılı bir durumda olan İngiltere için çarenin Kripto para borsası olduğu düşünülüyor. İngiltere piyasalarının çalkantısına rağmen Kripto para borsasının Britanyalılar için güvenli bir liman olduğu algısı yayılmakta.

Son Yazılar

Exit mobile version