Muhabbit

Bitcoin İşlem Hacminin Yüzde 43’ü ABD Kaynaklı!

Arcane Research firması, Bitcoin işlem hacimleri ile ABD piyasa saatleri arasındaki ilişkiyi ortaya koydu.

Bitcoin

Amerika Birleşik Devletleri yani tüm dünyanın tabiriyle “Uncle Sam” (Sam Amca), Bitcoin ticaret piyasasında da baskınlığını ortaya koyuyor. Arcane Research’ün yaptığı bir araştırmaya göre ABD piyasa saatlerinin Bitcoin üzerindeki etkisi çok büyük.

ABD’nin Bitcoin İşlem Hacimlerine Etkisi

Yeni yılın başlaması ile birlikte ABD kaynaklı Bitcoin işlemlerinin sayısı da arttı. 2022 başı itibarıyla ABD, 24 saatlik ortalamaya göre toplam Bitcoin işlem hacimlerinin %43’üne sahip. Bitcoin işlem hacimlerindeki artış, özellikle ABD piyasa saatlerinde kendisini gösteriyor.

Aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere, ABD piyasası aktif saatleri 15:00 ile 21:00 arası (UTC+1). Bu saatler arasında yapılan işlemlerin toplamı, 24 saatlik günlük işlemlerin %43’ünü oluşturuyor. Verilerin elde edildiği tarih aralığı ise 1 Ocak 2022 ile 16 Ocak 2022 arası.

Saatlere Göre Bitcoin Ortalama Ticaret Hacmi

İlgi çekici bir başka veri ise, ABD’li yatırımcıların haftaya büyük bir enerji ile başlamaları. 2022 yılı pazartesi ve salı günleri ticaret hacimleri, ABD toplam ticaret hacminin %50’sini oluşturuyor.

Amerika Birleşik Devletleri hakkında daha fazla haber için buraya bakabilirsiniz.

Bitcoin Fiyatı Ne Olacak?

Elde edilen bulgular bize ABD yatırımcılarının, özellikle pazartesi ve salı günleri olmak üzere piyasa saatleri içerisinde Bitcoin pastasından aslan payını aldığını gösteriyor. ABD’nin bu dominansı, Bitcoin fiyatındaki olası büyük değişimlerin ABD piyasa saatleri esnasında gerçekleşebileceğinin de önemli bir işareti.

Amerika Birleşik Devletleri S&P 500 borsa endeksine baktığımızda ise, endeksin Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviyede olduğunu görüyoruz. Kripto para piyasasındaki mevcut düşük volatiliteyi de hesaba kattığımızda, önümüzdeki günlerde Bitcoin fiyatında 38 bin dolar bandına ani bir gerileme olması muhtemel görünüyor. Bu gerilemenin zamanlaması ise Arcane Research’e göre, ABD piyasası saatlerine denk gelebilir.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version