Muhabbit

Bitcoin Lightning Network Kapasitesi 1.500 BTC’yi Geçti!

Lightning Network kapasitesi artmaya devam ediyor.

lightning network nedir

The Block’s Data Dashboard üzerinden elde edilen verilere göre Bitcoin Lightning ağının kapasitesi, mevcut fiyatlarla 61 milyon dolar değerinde olan 1.500 Bitcoin’in üzerine çıktı.

Bilindiği üzere Lightning ağı, Bitcoin’in küçük miktarlarda Bitcoin göndermeyi daha ucuz ve daha hızlı hale getirmek için tasarlanmış ana ölçeklendirme çözümüdür.

Detaylı Bilgi İçin: Lightning Network Nedir ve Nasıl Çalışır?

Lightning Network

Veri sunum sitesi 1ML’ye göre ağdaki ödemeler genellikle sadece birkaç saniye sürüyor ve ücretler yaklaşık olarak 1 satoshi’den, dolar cinsinden ise 0,0037 ABD dolarından başlıyor.

1ML

Veriler incelendiğinde Ağ’ın, kapasitesinin 1.040 Bitcoin kadar düşük olduğu Ocak ayından bu yana hızlı bir şekilde büyüdüğü görülüyor. Bu durum, daha önce 1000 Bitcoin’in önemli ölçüde üzerine çıkmasının yaklaşık üç yıl sürdüğü göz önüne alındığında, altı aydan kısa bir sürede yaklaşık %50 oranında artış gösterdiği anlamına geliyor. 

1ML’ye göre ağdaki node (düğüm) sayısı da 21.620’ye yükselmiş durumda, ancak bunlardan sadece 12.080’i çevrim içi ve aktif kanallara sahip. Ayrıca ağ genelinde, düğümleri birbirine bağlayan 50.000’den fazla kanal bulunuyor.

El Salvador’un Bitcoin’e Etkisi

Lightning ağının son zamanlarda bu kadar artış göstermesinin nedenleri olarak, El Salvador hükûmetinin Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesi gösteriliyor. Çükü El Salvador’un Bitcoin açıklaması dünya genelinde Bitcoin’in gündem olmasına katkı sağlamıştı. Bunun yanında halihazırda Lightning ağı, Google Play Store’un yerel sıralamasında en üst sıralarda yer alan Strike ve Bitcoin Beach gibi Lightning özellikli uygulamalarla ülkede zaten yeterince popüler durumda bulunuyor.

Similar Web

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version