Muhabbit

Bitcoin Madenci Gelirleri Halving Öncesi Seviyesine Geldi!

Bitcoin madencileri satışa başlayabilir!

Bitcoin Madenci Gelirleri

Bitcoin fiyatı Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyelerine ulaşırken, Bitcoin madenci gelirleri, halving öncesi seviyelere yükselerek madencilerin yüzünü güldürdü.

Blockchain.com’dan alınan verilere göre, Bitcoin madenci gelirleri, Bitcoin’in Mayıs 2020’deki üçüncü halvinginden bu yana görülmemiş seviyelere yükseldi.

Böylelikle, BTC madencilerinin geliri 4 Kasım’da 20,8 milyon $’a ulaştı. Blockchain.com’a göre bu durum, madencilerin blok ödülünün iki katı olduğu Eylül 2019’dan bu yana kaydedilen en yüksek rakam.

Dolar Cinsinden Bitcoin Madenci Gelirleri. Kaynak: Blockchain.com

Mayıs ayında yaşanan halvingden itibaren Bitcoin fiyatının ikiye katlanması, Bitcoin madenci gelir seviyelerinde de artış gösterdi. 4 Kasım tarihinde, Bitcoin fiyatı 2020’nin en yüksek seviyesi olan 15.950 $‘a ulaştı ve son bir haftada %20’den fazla yükseliş gösterdi.

Yükseliş aynı zamanda Bitcoin işlem ücretlerindeki eşzamanları artıştanda kaynaklanmakta. Bildirilenlere göre, Bitcoin işlem ücretleri Ekim ayı sonunda yaklaşık %200 arttı. Bu nedenle, işlem ücretlerinden elde edilen BTC madenci gelirinin yüzdesi, toplam madenci gelirinin %20’sini oluşturarak önemli bir şekilde arttı.

Gelirdeki parabolik büyüme ile beraber, bazı madencilerin bu noktada para kazanmak istemesi çok muhtemel.

CryptoQuant’taki analistlere göre, Madencinin Konum Endeksi şu anda 4 civarında olduğu için bazı madenciler BTC satabilir. Genellikle bu değer 2’nin üstünde olduğunda çoğu madenci satış yapar.

Madencilik Havuzlarından Çıkan Toplam Miktar. Kaynak: CryptoQuant

Ayrıca, fiyat 15.000 $’ın üzerine çıktığı için madencilerden borsalara yapılan işlemlerde de gözle görülür bir artış var. Bununla beraber, bu miktar, halving öncesi ile karşılaştırıldığında hala nispeten az.

Sizce, madencilerin girmekte olduğu bu satış trendi, Bitcoin’in fiyatına bir düşüş olarak yansıyabilir mi? Bu fiyat artışı Bitcoin’in benimsenmesini artırır mı?

Daha fazla Bitcoin haberi için: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version