Muhabbit

Bitcoin Madencileri 2021 Yılında Gelir Rekoru Kırdı!

Bitcoin madencileri 2021 yılı boyunca 15 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Çİn kripto para madenciliği

2021 yılı Bitcoin madencileri için oldukça verimli bir yıl olarak geçti. Veri analiz platformu The Block Research tarafından elde edilen verilere göre Bitcoin madencileri 2021 yılı boyunca 15 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Veriler incelendiğinde madencilik faaliyeti ile uğraşanların gelir oranlarının geçen yıla göre %206‘lık büyüme yaşadığı görülüyor. Konu ile ilgili yapılan yorumlar, elde edilen bu yükselişin, madencilik şirketlerinin elektrik enerjisi ve diğer kaynakları karşılamak üzere tahakkuk eden dijital varlıklarını satmasına dayanıyor.

Her ne kadar madenciler tarafından üretilen kripto paralar satılsa da bazı madenciler, çıkarılan kripto paraların bir kısmını elinde tutmaya devam ediyor.

Dönem dönem dalgalanmalar yaşansa da, tahmini madencilik geliri ile ilgili grafik incelendiğinde, madencilerin 167 milyon dolar işlem ücreti dahil olmak üzere yaklaşık 1,75 milyar dolar kazanç elde ettiği mart ayında zirvede görünüyor. Mart ayından sonra Bitcoin fiyatı ile bağlantılı olarak gelirlerde düşüş gözlemlense de sonraki aylarda ise arttığı görülüyor.

Kasım ayına gelindiğinde, Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması ile birlikte, madencilik gelirleri de bununla bağlantılı olarak artış gösterdi. Elde edilen bu gelirler, dev şirketlerin de madencilik sektörüne adım atmasına neden oldu. Yükselen ve oldukça popüler olan bu piyasadan faydalanmak isteyen şirketler iş kollarını genişleterek, dev madencilik organizasyonları oluşturmaya başladı.

Tüm bu gelişmeler ışığında, 2022 yılında da devam etmesi düşünülen bu girişimlerin, kripto para piyasasını olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version