Muhabbit

Bitcoin Madencileri Bitcoin Biriktiriyor!

Piyasada Bitcoin’in ne olacağına dair bir korku hakim. Bu korkunun aksine ise madenciler sakin: Ellerindeki Bitcoin’ler artıyor!

Madencilik

Bitcoin madenciliği

On-chain verileri gösteriyor ki, kaybedilen ve tutulan Bitcoin son 1 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştı. Madenciler ise 2022 yılına büyük oranda Bitcoin biriktirerek başladılar.

Alınan verilere göre Bitcoin madencileri son 5 aydaki en yüksek BTC biriktirme oranına ulaştı. Bu veri ise şuna işaret ediyor olabilir: BTC’nin mevcut fiyatları satışa uygun değil.

On-chain analiz firması Glassnode‘un araştırmasında, 11 Ocak 2022 tarihinde madencilerin net pozisyon değişim indikatörleri incelendi. Popüler Twitter sayfası Bitcoin Archive’in de “büyük biriktirme” olarak nitelendirdiği bu durum detayları ile açıklandı.

Örnek on-chain analizleri için buraya bakabilirsiniz.

Madenciler Satış için İstekli Değil

Bitcoin’in mevcut değeri her ne kadar yatırımcılar için bir hayal kırıklığı yaratsa da, uzun dönemli yatırımcıların bazıları bu durum karşısında korkusuz bir tavır sergiliyor. Günlük alım-satım yapan ve kaygılar taşıyan yatırımcıların aksine Bitcoin madencileri de sağlam bir duruş sergiliyor. 2022 yılının ilk 2 haftasında madenciler ellerindeki Bitcoin miktarını artırdı.

Son 5 günde her gün, madenciler portföylerine 5000 BTC ekledi. Bu istatistik, Kasım 2021’de yaşanan ATH (Tüm Zamanların En Yüksek Değeri) öncesinde başlamıştı. O günden bugüne madenciler Bitcoin biriktirmeye devam ediyorlar.

İlginizi çekebilir: 2022 Yılında Bitcoin Ne Olacak?

Başka bir on-chain analiz şirketi olan CryptoQuant da konu ile ilgili bir veri paylaştı. Elde edilen verilere göre, Mayıs 2021 sonrası Çin’de getirilen yasaklar sonrası madenciler BTC varlıklarını geri kazanmaya devam ediyorlar.

Madencilerin elindeki BTC rezervi vs BTC/USDT

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version